Prisene på oljekontrakter faller moderat onsdag morgen, og frontkontrakten for brent, som fra i dag er august-kontrakten, er om lag 40 cent lavere enn nivået da Oslo Børs stengte tirsdag.

The Wall Street Journal og Bloomberg News skriver at fallet drives av at oljesandprodusenter i Canada, blant annet Suncor Energy, er i prosess med å starte opp produksjonen etter skogbrannene i landet. Det ventes imidlertid å ta tid før all produksjon er tilbake.

Samtidig forsetter forsyningsforstyrrelser i Nigeria og Libya å redusere eksporten fra disse områdene. Wall Street Journal påpeker at dette har bidratt til prisoppgangen de seneste månedene, men analytikere sier at effektene er forbigående og at de ikke kan opprettholde prisene alene.

Morgan Stanley trekker på sin side frem at det er risiko for at etterspørselen etter drivstoff i Kina vil avta etter nye tegn på at veksten i økonomien i landet avtar. Barclays mener på sin side at investorene er noe «slitne» etter oppgangen den seneste tiden, ifølge Upstream.

Fokus er nå mot Opecs møte, som offisielt starter i Wien i morgen. Selv om det ikke ventes at det kommer noen ny avtale i løpet av møtet vil kommentarer fra delegater kunne påvirke prisene.

Både Wall Street Journal viser til at dette skjedde i går da oljeminister Suhail bin Mohammed al-Mazrouei fra De forente arabiske emirater sa at «markedet korrigerer seg selv i tråd med Opecs politikk». Kommentarene som tas til inntekt for synet på at det ikke kommer noen tiltak på tilbudssiden førte umiddelbart til et fall i oljeprisen på et par cent.

- Det er veldig lave forventninger til at det skal komme noe konstruktivt ut av dette møtet. Hovedscenarioet vil være en fortsettelse av Saudi-Arabias nylig gjentatte uttalelser om at de ikke vil bli med på noen form for frysavtale hvis ikke også Iran er en del av denne, sier markedsanalytiker Angus Nicholson i IG til Bloomberg News.

Amerikansk olje WTI for levering i juli  handles for 48,73 dollar per fat onsdag morgen, ned 37 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten falt 23 cent til 49,10 dollar per fat.

Da Oslo Børs stengte tirsdag, lå WTI-prisen på 50,10 dollar per fat.

Nordsjøoljeprisen brent som nå er for levering i august  handles for 49,50 dollar per fat onsdag morgen, ned 39 cent fra foregående handelsdag, da august-kontrakten falt 47 cent til 49,89 dollar per fat. Juli-kontrakten forfalt på 49,69 dollar per fat tirsdag

Brent-kontrakten for august lå på 50,50 dollar per fat da Oslo Børs stengte tirsdag.

Differansen mellom kontrakter i nordsjøoljen Brent og den amerikanske referanseoljen WTI, med samme forfallsmåned er siden tirsdag endret med ni cent i favør av WTI, slik at WTI nå handles med en premie på 42 cent pr fat for kontrakter med samme forfallsmåned.

Brent spot for umiddelbar levering noteres til 49,47 dollar per fat, ned 0,04 dollar fra tirsdag, da prisen sluttet på 49,51 dollar per fat.

Følg markedet på DN Investor

Les også: Asia i dag: Vedvarende motvind for Kina

Partene i bryggerioppgjøret enige – unngår ølstreik

Se DNtv:
Opec møtes torsdag for å vurdere oljemarkedet
DNs kommentator Bård Bjerkholt forklarer hvorfor det vil være stor interesse rundt møtet.
04:07
Publisert:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.