Venezuelas oljeminister Eulogio Del Pino sier at oljeprisene vil kunne falle helt til midten av 20-tallet i dollar per fat, med mindre Opec foretar seg noe for å stabilisere markedet. Det skriver Bloomberg News mandag.

Venezuela oppfordrer Organisasjonen av oljeeksporterende land (Opec) til å etablere en «likevektspris» som dekker kostnadene ved nye investeringer i produksjonskapasitet, sa Del Pino til reportere i Teheran søndag.

Han la til at Saudi-Arabia og Qatar har til vurdering Venezuelas forslag om en likevektspris på 88 dollar per fat.

Møtes neste uke

Opecs oljeministre skal møtes i Wien 4. desember for å vurdere oljekartellets produksjonstak i en situasjon hvor oljeprisene har falt med 45 prosent de seneste tolv månedene.

- Vi kan ikke tillate at markedet fortsetter å kontrollere prisen. Opecs prinsipper innebar å reagere på oljeprisen, og vi trenger å vende tilbake til Opecs prinsipper, sa Eulogio Del Pino.

Oljeministrene i Opec skal ifølge Del Pino møtes uformelt 3. desember, dagen før den formelle sesjonen.

Mandag møtes Venezuelas president Nicolas Maduro og Russlands president Vladimir Putin i Teheran for å drøfte oljeprisene. Lørdag uttalte den russiske energiministeren Alexander Novak at den globale tilbuds- og etterspørselssituasjonen er best balansert av markedet, skriver Bloomberg News.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.