Torsdag kveld var den amerikanske lettoljen WTI igjen på sitt laveste nivå på fire år. Etter at Saudi-Arabias oljeminister avviste at han så tegn til priskrig i oljemarkedet, falt både prisen på amerikansk olje og nordsjøolje.

Klokken 20.29 ble et fat amerikansk olje omsatt til 74,15 dollar, mens nordsjøolje ble handlet til 77,83 dollar.

I lengre tid har oljeprisen tilsynelatende vært i fritt fall mens markedet harspekulert rundt hva Opec kommer til å gjøre på sitt neste møte 27. november.

Da det amerikanske energidepartementet offentliggjorde ferske lagertall som viste at lagrene var krympet i forrige uke, var ikke det nok til å stoppe nedturen.

Nedgang i oljelagrene

Da  Saudi-Arabias oljeminister Ali al-Naimi senere sa at han ikke så tegn til noen priskrig, sendte han istedet oljeprisene ytterligere ned.

Han avviste at det var noen endring i Saudi-Arabias oljepolitikk.

- Snakk om en priskrig er tegn på en misforståelse - tilsiktet eller ikke - og har ingen basis i virkeligheten, sa han i sin første kommentar på flere måneder.

Saudi-Arabia er den største oljeprodusenten i Opec og verdens største råoljeeksportør.

Klokken 22.05 ble et fat nordsjøolje omsatt til 77,86 dollar, en nedgang på 3,26 dollar gjennom torsdagen. WTI-olje var ned 2,63 dollar til 74,55 dollar fatet.

Fredag morgen handles et fat nordsjøolje for levering i januar til 77,30 dollar, mens et fat amerikansk olje WTI for levering i desember ligger på 73,66 dolllar.

Les også:
- Ufattelig imponerende  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.