Samtalene mellom Opec og ikke-Opec-land i Istanbul er avsluttet. Det er avtalt et nytt møte 29. oktober for å arbeide videre med en felles plan, sier Russlands energiminister Aleksander Novak, ifølge Bloomberg News onsdag.

Opec-komiteen holder møte i Wien 28. og 29. oktober, og det er ennå ikke klart hvilke ikke-Opec-land som blir invitert til møtet, ifølge Qatars oljeminister Mohammed al Sada. Det var en «positiv forståelse» mellom partene under møtet i Istanbul, ifølge al Sada.

Møtet 29. oktober skal dreie seg om «teknisk utveksling» for å tegne et veikart, sier Novak.

Novak sier videre at dagens «utveksling av meninger» var «konstruktive», og at det ikke ble diskutert noe nivå på oljeproduksjonen. Samtalene dreide seg om markedssituasjonen og mulige fremtidige tiltak, ifølge ham.

Opecs generalsekretær Mohammed Barkindo sier det ikke ennå er besluttet om Opec og ikke-Opec-land skal gjøre produksjonskutt samtidig, eller om Opec skal gjøre tiltak først, ifølge Bloomberg.

Les også: Opec ser større oljeetterspørsel

Oljeserviceselskap kutter 20 prosent

Følg markedene med DN Investor

Hør DN-podcast om granskningsindustrien: Slik granskes de store norske selskapene. En av landets mest erfarne granskere Jan Fougner forteller.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.

Vi vil gjerne høre fra deg! Send oss en mail på mre@dn.no.

Anbefalt av DNtv:

 
- Dette er bra!
DNs teknojournalist tester Play Station VR.
02:57
Publisert:

Prat påvirker ofte markedet
Signaler om produksjonskutt gir store prisutslag på oljeprisen. DNs kommentator Bård Bjerkholt om presidentvalget og andre drivere i markedet.
02:21
Publisert:
 


 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.