Prisene på oljekontrakter faller noe fredag morgen, og beveger seg rundt sine laveste nivåer på fem uker.

Til tross for nedgangen, er prisen på nordsjøolje rundt en kvart dollar høyere per fat enn den var da Oslo Børs stengte torsdag.

Oljeprisene svekkes som følge av spekulasjoner om at tilbudsoverskuddet i oljemarkedet vil vedvare, og om at stanset oljeeksport fra Libya og Nigeria vil komme i gang igjen, skriver Bloomberg News.

- Ping pong-effekt

Samtlige 14 Opec-medlemsland vil delta på møtet i Algier 27. september, ifølge nyhetstjenestens kilder.

- Vi har ganske fast støtte på 40 dollar, og ganske fast motstand på 50 dollar pr fat. Det er en ping pong-effekt innenfor dette båndet. Jeg tror ikke det er mange oljehandlere som venter at det kommer noe ut av Opec-møtet, sier Michael McCarthy, sjefstarteg i CMC Markets i Sydney, til Bloomberg.

Libyas statsoljeselskap opphevet onsdag sitt forbud mot oljeeksport fra havnene Ras Lanuf, Es Sider og Zueitina, noe som vil kunne åpne opp for en eksport på 300.000 fat per dag.

I Nigeria hevdes Exxon Mobil å være klar til å gjenoppta eksporten av Qua Iboe-olje, mens Royal Dutch Shells produksjon av en annen nigeriansk oljetype, i løpet av få dager, ventes å bidra med 200.000 fat per dag.

Prisene litt opp

Differansen mellom kontrakter i Brent og WTI er det seneste døgnet utvidet med 25 cent, slik at Brent-premien fredag morgen er på 2,05 dollar per fat for kontrakter med samme forfallsmåned.

WTI 1. posisjon, som er oktober-kontrakten, handles fredag morgen for 43,66 dollar per fat, ned 25 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten steg 33 cent til 43,91 dollar per fat.

WTI-kontrakten lå på 43,46 dollar per fat da Oslo Børs stengte torsdag.

Brent 1. posisjon, som er november-kontrakten, omsettes for 46,34 dollar per fat fredag morgen, ned 25 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten steg 74 cent til 46,59 dollar per fat.

Brent-kontrakten lå på 46,05 dollar per fat da Oslo Børs stengte torsdag.

Prisen på Brent spot for umiddelbar levering er i morgentimene 12 cent lavere enn torsdag, da kontrakten sluttet opp 42 cent til 46,38 dollar fatet.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.