Prisene på oljekontrakter har onsdag morgen mistet noe av foregående dags oppgang på rundt én dollar per fat.

Ifølge The Wall Street Journal skyldtes tirsdagens oppgang blant annet forventninger om at USAs energiinformasjonskontor (EIA) onsdag vil rapportere et fall i amerikanske oljelagre på rundt 1 million fat i løpet av uken frem til fredag 25. desember.

Uoffisielle lagertall fra American Petroleum Institute (API) viste imidlertid tirsdag kveld en oppgang i oljelagrene i USA på 2,9 millioner fat i samme tidsrom, og WTI-prisen falt noe tilbake.

Estimater Bloomberg News har innhentet, viser at lagrene ventes å ha falt med 2,5 millioner fat. I sin kommentar til prisnedgangen i morgentimene, trekker nyhetstjenesten frem at lagrene uansett vil være mer enn 120 millioner fat høyere enn 5-årsgjennomsnittet for sesongen.

Nordsjøoljen Brent vil gå ut av 2015 med den laveste gjennomsnittsprisen for ett enkelt år siden 2004.

- Nøkkelsakene å rette oppmerksomheten mot i det vi går inn i det nye året, er om det er noen forbedring i etterspørselen som følge av de lave prisene, og om det er tegn til produksjonskutt utenom Opec, spesielt i USA, sier Ric Spooner, sjefanalytiker i CMC Markets i Sydney, til Bloomberg News.

Spooner fremholder at det vil danne et spinkelt utgangspunkt for begynnelsen av 2016, hvis USAs oljelagre stiger.

Kontrakter i den amerikanske referanseoljen WTI og i nordsjøoljen Brent har siden lille julaften vært handlet på omtrent samme nivå. Onsdag morgen handles Brent med en premie på 19 cent per fat, mens Brent-premien ved utgangen av 2014 var på 4,06 dollar per fat.

Amerikansk lettolje WTI for levering i februar noteres til 37,15 dollar per fat onsdag morgen, ned 71 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten steg 1,05 dollar til 37,86 dollar per fat.

Da Oslo Børs stengte tirsdag, lå WTI-prisen på om lag 37,79 dollar per fat.

Nordsjøolje brent for levering i februar handles for 37,34 dollar per fat onsdag morgen, ned 45 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten steg 1,17 dollar til 37,79 dollar fatet.

Prisen lå på om lag 37,71 dollar per fat ved stengetid for Oslo Børs tirsdag.

Brent spot for umiddelbar levering noteres til 37,33 dollar per fat, ned 15 cent fra tirsdag, da prisen steg 91 cent til 37,48 dollar per fat.

Les også:
Dagens aviser på 1-2-3

Nordmenn frykter de får dårligere økonomi neste år
Statoil gransker alle Brasil-kontrakter
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DN Tv: Slik ser du sjelden Obama
Slik ser du sjelden Barack Obama
Ingen fikk selfies, men noen av de skuelystne fikk posere for vanlige bilder sammen med Barack Obama iført caps og solbriller. Den amerikanske presidenten er på ferie på Hawaii og var innom en butikk for å kjøpe seg shave-is sammen med døtrene.
00:32
Publisert: