Swedbank ser nå en oljepris på 50 dollar per fat i 2016, økende til 65 dollar i 2017 og 70 dollar i 2018. Endringene medfører kutt i kursmålene på flere aksjer, deriblant Statoil. Meglerhuset ser få «virkelig gode» kjøp, fremgår det av en oppdatering onsdag.

Swedbanks tidligere oljeprisanslag var 65 dollar pr fat i 2016, 75 dollar i 2017 og 76 dollar i 2018.

Analytiker Teodor Sveen-Nilsen viser til fire faktorer som har påvirket prisen negativt gjennom 2015: Opecs produksjon er opp; dollar har styrket seg; riggeffektiviteten i USA har fortsatt bedringen samt at oljelagrene i OECD har økt betydelig.

De lave oljeprisene har igjen ført til at oljeselskapene har utsatt vedlikehold, noe som ifølge Sveen-Nilsen vil påvirke produksjonen utenfor Opec i 2016 og 2017.

«Dette vil bidra til å gjenopprette balanse i oljemarkedet. Etter vårt syn er den nåværende oljeprisen betydelig under det som er nødvendig for å rettferdiggjøre vesentlige investeringer i oljesektoren. Vårt langsiktige oljeprisanslag er 70 dollar pr fat», heter det.

Kutter kursmål

Blant aksjene innen oljesektoren er det få virkelig gode kjøpsideer, skriver Sveen-Nilsen, og råder til å bruke tid på andre sektorer. Mange aksjer diskonterer inn en høyere oljepris enn meglerhusets anslag.

Swedbank kutter kursmålet på Statoil-aksjen til 125 kroner fra 140, mens kursmålet på Det norske oljeselskap holdes på 65 kroner.

Nøytral-anbefalingen på Statoil-aksjen gjentas, og det samme gjør kjøpsanbefalingen på Det norske-aksjen.

For DNO nedjusteres kursmålet til 10 kroner fra 11 og kjøpsanbefaling gjentas.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

- Dette er et ekstremt dumt forslag

Ny avansert «datamaskin» bruker to timer på å regne ut 4 ganger 3

Aksjonærkamp løftet gassrederi

Se DNTV: Løpervennlig lunsj #winningfood

Winning food 2: Lun rødbetsalat på en seng av ruccola
Profesjonell løper Ingvill Måkestad Bovim og komiker og treningsentusiast Nils-Ingar Aadne lager rødbetsalat.
04:36
Publisert: