Prisene på oljekontrakter er ganske stabile torsdag morgen, etter å ha falt med rundt én dollar per fat onsdag.

Nordsjøolje handles for rundt en kvart dollar mindre enn den gjorde da Oslo Børs stengte onsdag.

Oljeprisene falt onsdag etter at tall fra USAs energiinformasjonskontor (EIA) viste en overraskende økning i landets oljelagre i løpet av uken frem til 19. august. Samtidig var de samlede olje- og produktlagrene de høyeste noensinne, skriver The Wall Street Journal.

Lagrene av olje og raffinerte petroleumsprodukter styrket seg i forrige uke med 6,6 millioner fat, til rekordvolumet 1,4 milliarder fat, ifølge EIA.

Dette er ifølge analytikere et tegn på at det globale tilbudsoverskuddet i oljemarkedet, som har tynget prisene i to år, ikke for alvor har begynt å svekkes.

Oljelagrene steg med 2,5 millioner fat i forrige uke, mens analytikere ifølge Bloomberg News hadde ventet en reduksjon på 900.000 fat.

«Totalinntrykket er klart «bearish», ettersom vi så lagerbygging i olje, bensin og destillater, mens bransjeorganisasjonen API tirsdag hadde rapportert nedgang i bensin og destillater», sier analytiker Torbjørn Kjus i et notat fra DNB Markets.

Kjus merker seg imidlertid at samlet oljeetterspørsel i USA fortsatt er sterk, med en vekst på 470.000 fat pr dag sammenlignet med i fjor, og at amerikansk oljeproduksjon meldes lavere både for Alaska og de øvrige oljeproduserende statene.

«Importen må begynne å svekkes, og etterspørselen holde seg, for at vi skal kunne se noen positive tall fra USA fremover», ifølge Kjus.

Høy import, trolig som følge av at oljelagrene om bord i tankskip reduseres, er ifølge DNB-analytikeren hovedgrunnen til at oljelagrene i USA ikke reduseres.

Kjus har regnet seg frem til en reduksjon i flytende oljelagre på 7 millioner fat i Mexicogolfen de seneste to-tre månedene, og mener at denne nedbyggingen er et globalt fenomen.

Differansen mellom kontrakter i Brent og WTI er det seneste døgnet utvidet med 27 cent, slik at Brent-premien torsdag morgen er på 2,23 dollar per fat for kontrakter med samme forfallsmåned.

Amerikansk olje WTI for levering i oktober handles torsdag morgen for 46,74 dollar per fat, ned 3 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten falt 1,33 dollar til 46,77 dollar pr fat.

WTI-kontrakten lå på 47,08 dollar pr fat da Oslo Børs stengte onsdag.

Nordsjøolje brent for levering i oktober handles for 48,97 dollar per fat torsdag morgen, ned 8 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten falt 91 cent til 49,05 dollar per fat.

Brent-kontrakten lå på 49,21 dollar per fat da Oslo Børs stengte onsdag.

Prisen på Brent spot for umiddelbar levering er i morgentimene 1 cent høyere enn onsdag, da kontrakten sluttet ned 60 cent til 48,94 dollar fatet.

Les også: Asia i dag: - Forferdelig halvår. Kan ikke bli verre

Dagens aviser på 1-2-3

Hillary Clinton slår tilbake mot Trumps anklager

Nordmenn sliter med å forstå pensjonsord

Se DNtv:

Anders Auklands mentale tips før langløp
- Alle sliter med tankene sine på slutten av et langt løp, sier Anders Aukland.
01:03
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.