Opecs generalsekretær Abdalla Salem El-Badri var ikke nådig da han i formiddag gikk på scenen på den prestisjetunge Oil & Money-konferansen i London. Han avviste ethvert ønske om at Opec bør ta ansvaret for de lave oljeprisene.

- Hvis du ser på tilbudsoverskuddet i markedet, kommer det fra USA. Dere kan ikke skape et problem og be oss løse det, sa El-Badri.

Isteden pekte El-Badri på produsenter på land i USA.

- Hvis vi kutter, vl vi at dere skal ta deres del, sa El-Badri og fortsatte:

- Vi vil snakke med dem, men vi vet ikke med hvem. La oss ta en kopp kaffe. Men det er 200 selskaper der som produserer. Det er umulig. Men vi må se hvordan vi kan jobbe sammen, sa El-Badri.

Til tross for at El-Badri levnet lite håp til dem som håper at Opec vil kutte produksjonen på neste Opec-møte i desember, ser han høyere oljepriser.

- Jeg ser litt lys i tunnelen, sa han og la til.

-  Om noen måneder vil dere se høyere priser. Tro meg. Jeg er sikker, sa El-Badri og pekte på de kraftige kuttene i investeringer.

Tall fra Opec viser kutt på 22 prosent i investeringene i 2015.

- Dere vil se effektene av dette meget snart. Jeg er veldig bekymret, sa El-Badri.

Det internasjonale energibyrået, IEA, opererer med kutt på 20 prosent i år.

El-Badri minner også salen at det ikke er noe spesielt med dagens volatilitet.

- Jeg har vært med på dette mange ganger før, sa El-Badri.

- Men vi ønsker hverken ekstremt lave priser eller ekstremt høye priser. Nå har vi ekstremt lave priser.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.