Den lave oljeprisen vil påføre Russland et inntektstap på 345 milliarder kroner dersom oljeprisen holder seg rundt 50 dollar fatet, ifølge finansminister Anton Siluanov.

Det vil til sammenligning si at Russland regner med at inntektene i 2015 vil falle like mye som Norge regner med å tjene til sammen på olje- og gass i år (statens samlede inntekter fra petroleumsvirksomheten er anslått til 342 milliarder kroner i 2015).

Det betyr at russiske myndigheter må kutte kostnader over hele linja, skriver Moscow Times.

President Vladimir Putin har innført et kostnadskuttprogram på 10 prosent, unntatt for Forsvaret som er et prioritert satsningsområde for presidenten.

Mer enn halvert

Russland hadde i utgangspunktet regnet med en økning i offentlig pengebruk på 11,7 prosent, men med fallet i oljeinntektene, svak rubelkurs og sanksjoner fra andre land etter Russlands opptreden i Ukraina tatt i betraktning, kan ikke kostnadene site mer enn fem prosent på årsbasis.

Olje er Russlands største eksportvare og inntekter fra oljebransjen står for rundt halvparten av Russlands inntekter.

Les også:
Blasfemiparagruff
De vanligste mytene om fastrentelån
- Dette vil få Norges Bank til å følge opp med et nytt rentekutt
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.