Mandag morgen falt oljeprisen noe i USA, men det var kortvarig. Tidlig på formiddagen var oljeprisen over 108 dollar fatet for første gang, godt hjulpet av en rekordlav dollar. En euro koster nå 1,5354 dollar.

Den nye rekorden er 108,17 dollar fatet.

Tidlig mandag morgen var prisen 104,08 dollar.

Men nå stiger altså olje levert i april tre dollar fatet i New York. En pris på 108 dollar fatet betyr at prisen på WTI-olje har steget 20 dollar på en måned. Tidenes største dagsøkning så vi forrige onsdag, da WTI-oljen steg fem dollar på en dag.

-Vi ser fortsatt kjøp fra fondene, noe som ikke er motivert av noe spesielt i markedet. Prisene har steget så kraftig at selgerne har skygget unna. Når prisene faller kommer kjøperne tilbake i markedet, sier energianalytiker Tim Evans i Citigroup Global Markets til Bloomberg News ifølge nyhetsbyrået TDN Finans.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.