Frykt for svakere etterspørsel på verdensbasis og fjerde uke på rad med økning i amerikanske oljelagre sender oljeprisen bratt nedover onsdag ettermiddag.

De amerikanske oljelagrene i dag viste større lagerbygging en analytikerne ventet på forhånd.

Ifølge det amerikanske oljedepartementet økte de amerikanske råoljelagrene med 3,2 millioner fat, mot forventningen på 2,7 millioner fat, ifølge TDN Finans.

Les mer: Oljelagrene stiger videre

I 21.30-tiden onsdag handles nordsjøolje for levering i desember til 64,34 dollar fatet. Det er en nedgang på 7,72 prosent, tilsvarende 5,38 dollar, siden gårsdagens sluttnotering.

I USA mistet oljeprisen grepet om den psykoligiske grensen på 70 dollar fatet onsdag.

På råvarebørsen NYMEX i New York sluttnoterte et fat olje for levering i desember til 66,75 dollar, en nedgang på 5,43 dollar siden gårsdagens sluttnotering.

Den amerikanske oljeprisen har ikke vært lavere siden 13. juni 2007.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.