Ytterligere dollarstyrking mot euro og bekymring for den globale økonomien bidro til torsdagens fall.

Oljeprisen har falt mer enn seks prosent denne uken, og euro falt til laveste nivå mot dollar hittil å år på tegn til avmatning i den europeiske økonomien.

-Rallyet for dollar tynger prisene, og på toppen av det er det svake makroøkonomiske data både fra USA og Europa. Utsiktene er bearish og fond selger på fundamental svekkelse, sier analytiker Toby Hassall i Commodity Warrants til Bloomberg News.

Euro falt torsdag til laveste nivå mot dollar siden oktober i fjor etter at sentralbanksjef Jean-Claude Trichet sa regionen er i en periode med svak aktivitet.

I gårsdagens lagerrapport fra det amerikanske energidepartementet falt råoljelagrene, mens mange ventet en oppgang. Bensinlagrene falt imidlertid mindre enn konsensus. USAs daglige drivstoffetterspørsel er så langt i år ned 4,1 prosent til 19,9 millioner fat fra samme periode året før. Bensinetterspørselen er ned to prosent.

"Sterk støtte på 106 dollar"
-Etterspørselsveksten er i fokus nå og bensinetterspørselen er ned. September og oktober er vedlikeholdssesong for raffineriene og det er rapportert at en million fat pr dag med raffinerikapasitet kan bli stengt ned, sier Anthony Nunan i Mitsubish Corp. til Bloomberg.

Andre mener gårsdagens lagertall støtter opp under prisene.

"Lagerdataene var omtrent som ventet, men bensintallene var litt bekymringsfulle. Vi kan komme til å se mer bevis på innvirkningen fra orkanen Gustav i neste ukes tall, men generelt ser vi sterk støtte på 106 dollar for råolje, sier redaktør Kevin Kerr i Global Commodities Alert, ifølge Marketwatch.

Ned
Den amerikanske referanseoljen WTI, frontkontrakten, som er oktober-kontrakten, er ned 0,09 dollar til 107,80 dollar fatet fredag morgen i elektronisk handel, etter å ha sluttet ned 1,46 dollar fatet til 107,89 dollar torsdag. Kontrakten var notert til rundt 107,20 dollar ved stengetid klokken på Oslo Børs torsdag.

Brent 1.posisjon, som er oktober-kontrakten, er opp 0,03 dollar til 106,33 dollar pr fat fredag morgen etter å ha falt 1,76 dollar til 106,30 dollar pr fat forrige handelsdag.

Brent spot sluttet på 104,15 dollar torsdag, mot 105,86 dollar forrige handelsdag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.