Prisene på oljekontrakter svekkes moderat tirsdag morgen, etter at en tredagers oppgang på totalt nesten ti prosent, brakte prisene til toppnivåer for den seneste måneden.

Toppnoteringene ble nådd som følge av spekulasjoner om at langvarig svekkelse i oljeprisene vil kunne tvinge store produsentland til å ta opp igjen planer om et felles produksjonstak, skriver The Wall Street Journal.

Prisene har steget siden Saudi-Arabias energiminister Khalid Falih i forrige uke signaliserte at hans land er åpen for tiltak for å stabilisere markedet.

Oppgangen fortsatte mandag, etter at Russlands energiminister Alexander Novak sa at hans land konsulterer med Saudi-Arabia og andre produsenter for å oppnå markedsstabilitet.

Analytikere sier at disse meldingene trolig overbeviste investorer om ikke lenger å satse så hardt på fallende oljepriser, skriver WSJ.

Mange analytikere er fortsatt skeptiske til hvilken innflytelse Opec vil ha over tilbud og etterspørsel når oljekartellets 14 medlemsland møtes i slutten av neste måned.

- Opec-kommentarene har fanget markedets oppmerksomhet, men historien tilsier at ingen ting vil skje. Mens fallende amerikansk produksjon har bidratt til å redusere tilbudsoverskuddet, har Opec ikke hjulpet til. Gruppen har fortsatt å produsere. Det er egentlig kun driftsavbrudd som har gitt lavere produksjon, sier David Lennox, ressursanalytiker i Fat Prophets, til Bloomberg News.

Differansen mellom kontrakter i Brent og WTI er det seneste døgnet utvidet med 17 cent, slik at Brent-premien tirsdag morgen er på 1,93 dollar per fat for kontrakter med samme utløpstid.

Amerikansk olje WTI for levering i september handles tirsdag morgen for 45,45 dollar per fat, ned 28 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten steg 1,24 dollar til 45,73 dollar per fat.

WTI-kontrakten lå på 45,46 dollar per fat da Oslo Børs stengte mandag.

Nordsjøolje brent for levering i oktober handles for 48,05 dollar per fat tirsdag morgen, ned 30 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten steg 1,38 dollar per fat til 48,35 dollar per fat.

Brent-kontrakten lå på 47,96 dollar per fat da Oslo Børs stengte mandag.

Prisen på Brent spot for umiddelbar levering er i morgentimene 2 cent høyere enn mandag, da kontrakten sluttet opp 92 cent til 48,08 dollar fatet.

Les også: Dagens aviser på 1-2-3

Asia i dag: Fremvoksende markeder går for gull

Trump vil ha «ekstrem utsiling» av innvandrere

Se DNtv:

Se hvordan ID-eksperter sammenligner ansikter for å avsløre "impostere"
Impostere er mennesker som forsøker å ta seg inn i et land med id-dokumenter som ikke er deres egne. I fjor ble 44 avslørt i Norge, men det er grunn til å tro at det er store mørketall.
02:59
Publisert:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.