Brent 1. posisjon ble handlet for 42,68 dollar per fat ved stengetid for Oslo Børs, mot om lag 43,66 dollar ved åpning mandag.

Klokken 20 mandag kveld vaket oljeprisen under 42 dollar-merket.

Barclays advarer i en oppdatering mandag om at de ser ytterligere nedside for oljeprisen, til tross for at den har falt mye den siste måneden. Meglerhuset viser til at svak bensinetterspørsel vil legge press på marginene til raffineriene, som dermed vil etterspørre mindre olje.

«Vi ser ytterligere rom for nedside, selv fra inneværende nivåer», konkluderer Barclays' oljeanalytikere.

Også oljeanalytiker Michael Wittner i Société Générale venter at oljeprisen vil falle videre, skriver Wall Street Journal.

Juli hadde den svakeste oljepris-utviklingen i en måned på over ett år.

- Det er en klart nedadgående trend i markedet for øyeblikket. Det er bekymring for at tilbudsoverskuddet skal vedvare. 40 dollar per fat er opplagt et nøkkelpunkt for WTI-olje, og jeg venter å se støtte der, gitt de oppsvingene vi tidligere har opplevd på det nivået, sier Michael McCarthy, sjefstrateg i CMC Markets i Sydney, til Bloomberg News. Det melder TDN Finans.

Følg oljeprisen her

Følg markedet på DN Investor

Les mer på DN.no:

Demokratene angriper Kjos  

2.000 nordmenn har ferieleilighet i Tyrkia: - Kunne velge mellom en litt sliten treroms eller en strøken penthouse-leilighet  

Rørt av sønnens NM-gull  

Airbnb i Norge: - Folk lurer på om det lønner seg å leie ut på fulltid  

Kommune-NM 2016: Sjekk din kommune her dnPlus  (DN+)

Anbefalt av DNtv:

Slik tøyer sprinterne for å bli bedre løpere
Disse tøyeøvelsene bruker Norges beste løpere.
01:49
Publisert:
 

 

Slik spiller du Pokémon GO
Matias Hagen (22) viser deg hvordan du kan fange din første skapning i spillet Pokémon GO.
02:16
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.