Prisene på oljekontrakter svekkes noe tirsdag morgen, og eliminerer den moderate oppgangen som kom mandag.

Prisen på nordsjøolje er rundt 30 cent lavere pr fat enn den var da Oslo Børs stengte mandag.

Oljeprisene svekkes i påvente av nye uketall for oljelagrene i USA, som onsdag ventes å vise en vekst på 4 millioner fat i løpet av uken frem til 9. september, skriver Bloomberg News.

Opec endret i sin månedsrapport mandag sine forventninger for oljeproduksjonen fra land utenom organisasjonen for 2017, fra et fall på 150.000 fat pr dag til en økning på 200.000 fat pr dag.

- Lagrene i USA holder seg høye, og ligger langt over femårs trendnivåer. Markedet venter for å se hva som kommer ut av Opec-møtet om produksjonstiltak. Hvis det blir en konkret avtale, og den settes ut i livet, er det grunn til å vente prisoppgang, sier David Lennox, ressursanalytiker i Fat Prophets i Sydney, til nyhetstjenesten.

I løpet uken frem til 2. september falt oljelagrene i USA med 14,5 millioner fat, men analytikere mener dette var et engangstilfelle, som følge av værforhold som forhindret landing av olje i amerikanske havner.

Morgan Stanley sier i et kundenotat at investeringsbanken kan gjøre rede for 16 millioner fat «tapt» lagerbeholdning i form av oljelaster som ikke ble importert.

«Uten dette forholdet, ville oljelagrene ha steget, til tross for at raffineriene gikk på høygir for sesongen. Vio venter derfor at den senere tids mer negative trend i oljelagrene vil fortsette», heter det i notatet.

Differansen mellom kontrakter i Brent og WTI er det seneste døgnet redusert med seks cent, slik at Brent-premien tirsdag morgen er på 1,59 dollar pr fat for kontrakter med samme forfallsmåned.

WTI 1. posisjon, som er oktober-kontrakten, handles tirsdag morgen for 45,86 dollar pr fat, ned 43 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten steg 39 cent til 46,27 dollar pr fat.

WTI-kontrakten lå på 46,19 dollar pr fat da Oslo Børs stengte mandag.

Brent 1. posisjon, som er november-kontrakten, omsettes for 47,94 dollar pr fat tirsdag morgen, ned 38 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten steg 31 cent til 48,32 dollar pr fat.

Brent-kontrakten lå på 48,25 dollar pr fat da Oslo Børs stengte mandag.

Prisen på Brent spot for umiddelbar levering er i morgentimene 20 cent lavere enn mandag, da kontrakten sluttet opp 30 cent til 48,14 dollar fatet.

Følg markedene med DN Investor

Anbefalt fra DNtv:

Her er den første iphonen uten plugg
Da Apple viste fram iPhone 7 onsdag kveld, skjedde det som har vært diskutert og fryktet blant enkelte i forkant. Selskapet har nemlig bestemt seg for å fjerne muligheten for å koble til hodetelefoner via minijack på den neste iPhonen.
01:29
Publisert:
 

- Tenk deg om før du låner til pipa
DNs Bård Bjerkholt kommenterer boligprisene.
03:31
Publisert:

«Finansredaksjonen» går denne uken i dybden på boligmarkedet, der det kun er spekulantene som vinner. Det er mulig vi nærmer oss et «Minsky moment» i boligmarkedet, mener DNs Terje Erikstad. Hør hva det vil innebære i ukens podcast, der også DNs journalist Marte Ramuz Eriksen og kommentator Bård Bjerkholt deltar.

Får du ikke opp episoden? Prøv her eller her.

Vi vil gjerne høre fra deg! Hva synes du om finansredaksjonen? Gi oss tilbakemelding: mre@dn.no.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.