Den saudiarabiske oljeministeren Ali Naimi sa tirsdag at landet er i stand til å øke oljeproduksjonen til 12,5 millioner fat pr dag om nødvendig. Ifølge en undersøkelse foretatt av Dow Jones Newswires tidligere i måneden, økte landets produksjon til 9,8 millioner fat pr dag i februar, fra 9,625 millioner fat i januar, skriver Wall Street Journal.

Nedgangen var den største på tre måneder. Oppgangen onsdag skjedde blant annet på bakgrunn av at oljelagrene i USA, ifølge data fra American Petroleum Institute (API), falt med 1,4 millioner fat i forrige uke, melder Bloomberg News.

Onsdagens lagerstatistikk fra det amerikanske energidepartementet ventes av analytikere å vise en økning på 2,2 millioner fat olje for forrige uke.

-Vi bør kunne se bedre etterspørselsvekst i andre halvår, spesielt i USA og Kina. Jeg tror saudiaraberne har noe å gå på, men ikke mye, og dette er en fundamental grunn til at de langsiktige utsiktene for olje er ganske gode, sier Mark Pervan, sjef for råvareanalyse i Australia & New Zealand Bank, til Bloomberg News.

Analytikere i Morgan Stanley sa tirsdag at oljemarkedet vil ha behov for å erstatte mellom 800.000 og 2 millioner fat iransk oljeeksport pr dag til sommeren.

Som et tiltak for å dempe frykten for prisøkninger, har USA besluttet å gi unntak fra Iran-sanksjoner for Japan og ti EU-land, for å sette dem i stand til å importere noe iransk olje, uttalte New Jersey-senator Robert Menendez, som spilte en nøkkelrolle i utarbeidelsen av sanksjonene mot Iran som følge av landets atomprogram, skriver Wall Street Journal.

WTI 1. posisjon, som nå er maikontrakten, stiger 0,49 dollar til 106,56 dollar pr fat onsdag morgen, etter å ha endt ned 2,49 dollar pr fat til 106,07 dollar tirsdag. Ved stengetid for Oslo Børs tirsdag ble kontrakten handlet for rundt 106,25 dollar pr fat.

Brent 1. posisjon, som er maikontrakten, stiger 0,35 dollar til 124,47 dollar pr fat. Tirsdag falt kontrakten 1,59 dollar til 124,12 dollar. Ved stengetid for Oslo Børs ble kontrakten handlet for rundt 124,75 dollar pr fat.

Brent spot ble notert til 124,60 dollar pr fat tirsdag, mot 125,31 dollar handledagen før.

Les også:
- Rec utsetter eventuell Herøya-nedleggelse
Altinn stengt inntil videre
Full stopp for gasskraftverket på Kårstø
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.