Prisene på oljekontrakter fortsetter å stige mandag morgen, og med langt mer styrke i nordsjøoljen Brent enn i den amerikanske referanseoljen WTI.

Det skriver TDN Finans.

Den særskilte oppgangen i Brent-olje kommer på bakgrunn av at Iran og de seks stormaktene ikke kom til enighet om landets atomprogram, noe som demper forventningene om at den langvarige, låste situasjonen vil finne sin løsning, skriver Bloomberg News.

Lederen for det internasjonale atomenergibyrået IAEA, Yukiya Amano, vil nå lede inspektører til Teheran for forhandlinger, etter at samtalene mellom Iran og FNs sikkerhetsråd pluss Tyskland i Geneve fredag ikke ga den forventede «førstetrinnsavtalen».

Differansen mellom Brent-kontrakten og den tilsvarende kontrakten i WTI er fra fredag morgen til mandag morgen, slik at den ligger på 10,78 dollar pr fat.

- Markedet kan ha vært for optimistisk i at den pågående prosessen skulle føre til et reelt skifte, som en nedtrapping av sanksjonene overfor Iran. Dette var tilstrekkelig til å minne markedet om risikoen i Midtøsten, sier Ric Spooner, sjefanalytiker i CMC Markets i Sydney, til nyhetstjenesten.

WTI 1. posisjon, som er desemberkontrakten, er mandag morgen 16 cent høyere enn den var foregående handledag, på 94,76 dollar pr fat. Kontrakten steg fredag 40 cent til 94,60 dollar. Ved stengetid for Oslo Børs fredag var prisen på rundt 94,22 dollar pr fat.

Brent 1. posisjon, som er desemberkontrakten, noteres til 105,54 dollar pr fat mandag morgen, opp 42 cent pr fat. Fredag steg kontrakten 1,66 dollar til 105,12 dollar pr fat. Da Oslo Børs stengte fredag, lå prisen på rundt 103,66 dollar pr fat.

Fysiske leveranser i Brent spot ble notert til 104,23 dollar pr fat fredag kveld, mot 102,99 dollar pr fat forrige handledag, skriver TDN Finans.

Les mer på DN.no i dag:
Rapport om hemmelighold i finansnæringen:Her er verstingene
Asia i dag: Rekordregning for Filippinene
- Disse studentene har nesten sluttet å søke jobb, så attraktive er de (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.