Oljepriskontraktene stiger onsdag morgen etter å ha endt svakt ned tirsdag.

Bloomberg News forklarer dagens prisoppgang med at dollaren har svekket seg mot euro, noe som fører til at investorer kjøper råvarer som en hedge mot inflasjon.

- Det er fortsatt en følelse om at det verste er over og at økonomien til slutt kommer til å dra oss ut av dette. Fundamentene ser ikke sterke ut, men vi ser kjøpsinteresse fra fond på dette nivået, sier direktør for risk management i Mitsubishi Corp., Anthony Nunan, til Bloomberg News.

- Dollaren har en effekt. En del av grunnen til at oljeprisen ikke falt på en sterkere dollar tidligere i uken var at vi så motstandsnivåer på priser rundt 65 dollar fatet, sier energi- og mineraløkonom Ben Westmore i National Australia Bank.

Tirsdag kveld kom det oljelagerstatistikk fra American Petroleum Institute som viste at de amerikanske oljelagrene steg med 2,8 millioner fat i forrige uke til 340,0 millioner fat. Onsdag ettermiddag ventes det fokus på lagertallene fra det amerikanske energidepartementet.

Oljeprisene øker
Brent 1. posisjon, som er november-kontrakten, er opp 0,36 dollar onsdag morgen til 65,85 dollar etter å ha sluttet ned 0,05 dollar til 65,49 dollar handledagen før.

Brent spot sluttet på 64,79 dollar fatet tirsdag, sammenlignet med 65,14 dollar handledagen før.

WTI-novemberkontrakten er opp 0,40 dollar til 67,11 dollar onsdag morgen etter at kontrakten sluttet ned 0,13 dollar til 66,71 dollar fatet handledagen før. Kontrakten ble handlet til rundt 66,56 dollar fatet da Oslo Børs stengte klokken 17.30 i går.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.