(Oslo TDN Finans): Oljeprisen viser moderat nedgang for andre dag på rad fredag, idet markedsaktører ikke påvirkes av en svakere dollar, og bekymringene svinner for langvarig svikt i oljeforsyningen fra Alaska.

Prisen på WTI-kontrakten er vel en dollar lavere pr fat enn da Olso Børs stengte torsdag kveld.

Oljekontraktene hadde tidligere steget tre dager på rad etter stengningen av Trans Alaska Pipeline, som distribuerer 15 prosent av USAs oljeproduksjon.

Frykten avtar
Opplysninger om midlertidig, begrenset oppstart av Alaska-ledningen, samt detaljert informasjon om installasjon av en bypassledning, har dempet frykten for at tilførselen vil bli stanset for noen lengre periode, skriver Wall Street Journal.

Raffineriene har ikke støtt på noen forsyningsproblemer, og data fra USAs energidepartement viste større økning i landets lagre av oljeprodukter enn ventet.

-Mye av oppgangen har kommet av forsyningssaker, og enkelte av disse begynner å se sin løsning. Gårsdagens lagerrapport var ikke spesielt positiv, og jeg tror folk ser nærmere på den, sier Andy Lebow, analytiker i MF Global, til avisen.

Ned
Den amerikanske referanseoljen WTI 1. posisjon, som er februarkontrakten, falt 0,30 dollar til 91,10 dollar pr fat fredag morgen, etter å ha falt med 0,46 dollar til 91,40 dollar fatet forrige omsetningsdag. Prisen lå på om lag 92,30 dollar ved stengetid for Oslo Børs torsdag.

Brent 1. posisjon, som er februarkontrakten, er i morgentimene 0,30 dollar høyere enn dagen før, på 98,36 dollar pr fat. Torsdag falt prisen med 0,06 dollar til 98,06 dollar.

Brent spot sluttet på 97,22 dollar pr fat torsdag, mot 97,10 dagen før.

Les også: Kutter kraftig i uoppdaget olje og gass


<b>Varsler kraftig fall i oljeprisen</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.