Oljeprisen holder seg nær et toppnivå for året mandag morgen, etter en liten nedgang i WTI-kontraktene og en liten oppgang i Brent-kontraktene.

Markedet i USA er mandag stengt i forbindelse med feiring av Martin Luther King-dagen.

WTI-kontrakten ble omsatt for i overkant av 91 dollar fatet, etter at Federal Reserve før helgen meldte at produksjonen i fabrikker, gruver og kraftverk steg med 0,8 prosent i desember, det meste på fem måneder, skriver Bloomberg News.

Samtidig steg aksjemarkedet i USA i kjølvannet av rekordoverskudd i JP Morgan Chase & Co.

-Makrotallene i USA viste blandet tendens, men det er sannsynlig at den brede styrken i aksjemarkedet ble overført til råvaremarkedet, sier Ben Webster, energiøkonom i National Australia Bank i Melbourne, til nyhetsbyrået.

Han legger til at industriproduksjonstallene for desember var noe sterkere enn ventet.

Nær topp
Den amerikanske referanseoljen WTI 1. posisjon, som er februarkontrakten, falt 0,27 dollar til 91,27 dollar fatet mandag morgen, etter å ha steget med 0,14 dollar til 91,54 dollar fatet forrige fredag. Prisen lå på om lag 91,05 dollar ved stengetid for Oslo Børs fredag.

Brent 1. posisjon, som er marskontrakten, er i morgentimene mandag 0,13 dollar høyere enn dagen før, på 98,51 dollar pr fat. Fredag steg prisen med 1,09 dollar til 98,38 dollar.

Brent spot sluttet på 98,25 dollar pr fat fredag, mot 97,22 dagen før.

Les også: Varsler kraftig fall i oljeprisen

- Oljeprisen går inn i en farlig sone
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.