Oljeprisene faller moderat onsdag morgen, etter å ha falt rundt fem dollar fatet tirsdag.

Prisene ligger nær et bunnivå for de seneste to ukene, idet frykt for redusert japansk etterspørsel etter jordskjelvkatastrofen mer enn oppveier bekymringer for at politisk uro vil svekke tilgangen på olje fra Midtøsten, skriver Bloomberg News, ifølge TDN Finans.

Japans brutto nasjonalprodukt vil kunne falle med opptil tre prosent i år, som følge av jordskjelvet og den påfølgende tsunamien, fremgår det av en rapport fra BNP Paribas.

Tidligere tirsdag viste oljeprisene en oppgang på 1,1 prosent som følge av spekulasjoner om at uro i Bahrain vil kunne lede til forstyrrelser i oljetilførselen.

Midtøsten-risiko forsvinner
- Risikopremien fra Midtøsten ser ut til å forsvinne idet vi konsentrerer oss om et oppsving i oljetilførselen som følge av at Japan reduserer sin raffineriutnyttelse, sier Jonathan Barratt, adm. direltør i Commodity Broking Services i Sydney, til nyhetsbyrået.

Japan fortsetter å oppleve etterskjelv etter jordskjelvet med styrke 8,9 på Richters skala, som stengte ned fabrikker og raffinerier.

Arbeidere ved kjernekraftverket Fukushima Daiichi kjemper for å kjøle ned reaktorene ved kraftverket og forhindre videre radioaktiv stråling.

1,3 millioner fat stengt
I alt 1,3 millioner fat av Japans raffinerikapasitet på 4,52 millioner fat er stengt, fremgår det av data fra den japanske petroleumsforeningen.

Den amerikanske referanseoljen WTI 1. posisjon, som er aprilkontrakten, faller 0,06 dollar til 97,12 dollar pr fat onsdag morgen, etter å ha falt med 4,01 dollar fatet til 97,18 dollar tirsdag.

Ved stengetid for Oslo Børs tirsdag var prisen 99,15 dollar pr fat.

Brent 1. posisjon, som er aprilkontrakten, er i morgentimene 0,42 dollar lavere enn dagen før, på 108,10 dollar pr fat. Tirsdag falt prisen med 5,15 dollar til 108,52 dollar.

Brent spot sluttet på 108,13 dollar pr fat tirsdag, mot 113,25 dagen før.

Les også: Morgan Stanley kutter Statoil

- Nå selges alt

Årsverste på Børsen

- Man kvitter seg med det man har (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.