Oljeprisene er fredag morgen ganske stabile etter å ha falt med over én dollar pr fat torsdag.

Prisen på nordsjøolje er marginalt lavere enn den var da Oslo Børs stengte torsdag.

Produksjon

Torsdagens prisfall har sammenheng med at investorer sikret sine gevinster etter den lagerdrevne oppgangen de to foregående dagene, skriver The Wall Street Jorunal.

-Det vi opplever nå, er en runde med gevinstsikting, sier Bart Melek, sjef for råvarestrategi i TD Securities, til avisen.

Han legger til at det bredere bildet er i fremgang, gitt den nylige nedgangen i oljelagrene i USA, og et ventet kutt i produksjonen fra Opec.

Analytiker Eugen Weinberg i Commerzbank sier at den nylige prisoppgangen stimulerer til høyere produksjon i USA, og at også Opec ventes å øke sin produksjon før møtet i november, hvor det er ventet en avtale om produksjonsbegrensninger.

-Det er fortsatt rikelig med tilgang på olje. Jeg ser ikke for meg at oljeprisene stiger særlig mye, sier Weinberg til WSJ.

Prisene

Differansen mellom nordsjøoljen Brent og den amerikanske referanseoljen WTI er det seneste døgnet redusert med ytterligere 8 cent, slik at Brent-premien er på 82 cent pr fat fredag morgen.

WTI 1. posisjon, som fra og med i dag er desember-kontrakten, handles fredag morgen for 50,46 dollar pr fat, ned 17 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten falt 99 cent til 51,60 dollar pr fat.

WTI-kontrakten lå på 50,59 dollar pr fat da Oslo Børs stengte torsdag.

November-kontrakten i WTI-olje gikk til innløsning torsdag, etter å ha falt 1,17 dollar til 50,43 dollar pr fat.

Brent 1. posisjon, som er desember-kontrakten, omsettes for 51,28 dollar pr fat fredag morgen, ned 10 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten falt 1,29 dollar til 51,38 dollar pr fat.

Brent-kontrakten lå på 51,35 dollar pr fat da Oslo Børs stengte torsdag.

Prisen på Brent spot for umiddelbar levering er i morgentimene 2 cent høyere enn onsdag, da den steg 43 cent til 52,52 dollar pr fat.

Følg markedene med DN Investor

Hør DN-podcast om vekstoppskriften: Dette kjennetegner gründerne som får til supervekst, slik går det med gasellene og dette må du gjøres for å lykkes. Gaselle-forsker Jarle Bastesen gir blant annet råd om hvordan man skal unngå gasellefellene.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.

Vi vil gjerne høre fra deg! Send oss gjerne en mail!

Se interaktiv prisgrafikk for alle fylker og beregn prisutviklingen på din bolig.
 

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Trump: - Jeg vil holde dere på pinebenken
Trump ville ikke love å anerkjenne valgresultatet. - Det får vi se på når tiden kommer, sa Trump i den tredje og siste presidentduellen med demokratenes Hillary Clinton.
00:52
Publisert:

 
Se og hør replikkene: Slik argumenterte Trump i den siste presidentdebatten
Slik argumenterte Trump i den siste presidentdebatten med Hillary Clinton.
00:37
Publisert: