De lave oljeprisene det siste halvannet året skyldes i stor grad overproduksjon. De fleste Opec-land ønsker at oljeproduksjonen skal begrenses slik at prisene kan stige til et mer bærekraftig nivå igjen.

Likevel pumpet Saudi Arabia opp et rekordstort volum olje i juli, med hele 10,67 millioner fat per dag, skriver Bloomberg.com.

Tallene kommer fra to anonyme kilder i Opec og er ennå ikke offentlige.

Årsaken skal være at energibehovet i Saudi Arabia er høyest om sommeren ettersom varmen gjør at det går store mengder energi til lufkjølingsanlegg i landet.

Skylder på Iran

Opec ønsker å sette et tak på oljeproduksjonen i ulike land for å stabilisere markedet. Under samtaler i april kollapset forhandlingene da Saudi Arabia nektet å inngå noen avtale om produksjonsbegrensninger med mindre Iran også ble med på avtalen.

Iran på sin side har ingen planer om begrensninger av oljeproduksjonen ettersom sanksjoner mot landet har blitt kansellert og de nå kan selge mer olje enn på lang tid.

Nye Opec-samtaler om produksjonskutt ønskes gjennomført i september under en energikonferanse i Algerie.

Les også:
Asia i dag: Kan bli slutt på «kinesisk nakenbading»
Storbritannias rikeste er død
Denne laksetanken skal være lønnsom
 

Anbefalt fra Dntv:

Blir han USAs neste president? Her er Donald Trumps mest kontroversielle uttalelser.
Disse uttalelsene vil han bli husket for: Donald Trump om flyktninger, Mexico og Hillary Clinton
03:33
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.