North Energy har gjennomført en rettet emisjon på 71,3 millioner aksjer til kurs fire kroner, og utstedt et konvertibelt obligasjonslån på 75 millioner kroner. Totalt har selskapet hentet 285 millioner i ny kapital, skriver TDN Finans og viser til en melding fra selskapet.

North Energy skriver i meldingen at de vil fokusere på selskapets kjerneområde, Barentshavet, og at den nye kapitalen gjør selskapet fullfinansiert for åtte til tolv brønner.

Det konvertible lånet er gjort med EMGS og er relatert til kjøp av rettigheter av EM-data. Løpetiden er på seks måneder og kan konverteres til aksjer etter fire til seks måneder, til en innløsningskurs på 4,15 kroner pr aksje.

Carnegie og Pareto Securities var selskapets rådgivere i forbindelse med transaksjonene.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.