Songa Offshore har mottatt varsel fra Statoil om at det har utøvet sin rett til å redusere kontrakten for «Songa Equinox» med 347 dager og «Songa Endurance» med 184 dager.

Songa Offshore viser til at Statoils borekontrakter stiller krav om at kunden har rett til å forkorte varigheten av borekontrakter med om lag tiden riggene har blitt forsinket i forhold til avtalt leveringstidspunkt.

Selskapet opplyser at «Songa Equinox» og «Songa Endurance» begge har hatt en inntjeningseffektivitet på 98 prosent de seneste tre ukene.

Selskapet viser til at «Songa Encourage» og «Songa Enabler» er planlagt å starte på sine borekontrakter i april 2016 og august 2016, som er om lag fire måneder etter avtalt leveringstid.

«Songa Encourage» er ventet å ankomme Bergen i dag 15. mars 2016 og starte boring i april 2016. Levering av «Songa Enable» er ventet å skje i utgangen av mars. Ventet oppstart er i august 2016.

Den samlede ordreboken for de fire Cat D-riggene, justert for det mottatte varselet beskrevet ovenfor, er anslått til å være i overkant av 30,5 riggår eller 5,1 milliarder dollar per 29. februar 2016, eksklusive opsjoner.

Les også: Mohn garanterer for Songa Offshore

Refinansieringen vil sikre iverksettelsen av alle de fire langsiktige Cat D-borekontraktene for Statoil, og skape en bærekraftig langsiktig finansiell plattform for Songa, heter det i meldingen. De fire borekontraktene gjør selskapet i stand til å dekke sine gjeldsforpliktelser, heter det videre.

Følg markedet på DN Investor

Les også: Asia i dag: Skal bli verdens største hotelleier

Usunt kosthold koster oss 154 milliarder hvert år

Fornybart ga mer avkastning enn olje for oljefondet (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv: Gamlehjem? Glem det. «Babyboomerne» vil bo i kollektiv
Gamlehjem? Glem det. «Babyboomerne» vil bo i kollektiv
Pensjonister i Spania danner bokollektiv på sine eldre dager. Inngangspris: 1,3 millioner kroner.
02:12
Publisert: