- Vi ser ingen lysning noe sted. Vi må bare erkjenne at både 2016 og 2017 sannsynligvis blir nokså tørre år for oss, sier konsernsjef Tor Henning Ramfjord i National Oilwell Varco (NOV) tirsdag formiddag.

- Vi er dermed nødt til å tilpasse oss denne virkeligheten, legger han til.

Dramatisk i sør

Det er under fem måneder siden NOV annonserte oppsigelse av 900 fast ansatte og terminering av kontraktene for 600 innleide. Men det var ikke nok.

Konsernet vil ha 3200 ansatte ved utgangen av 2015 hvorav snaut 2000 i Kristiansandsregionen. Men det er altså før den nye nedbemanningsrunden som starter nå.

- Prosessen starter nå med en grundig prosess sammen med de ansattes organisasjoner. Jeg kan ikke si noe om omfanget eller når vi vil ha klart hvor omfattende nedbemanningen vil bli, sier Ramfjord.

Men etter det Dagens Næringsliv forstår vil runde to bli omfattende - om ikke like stor som i sommer.

Les også: - Om jeg ikke klarer å finne ny jobb vil situasjonen bli kritisk

Ordretørken er så betydelig at det internt i selskapet snakkes om godt over 500 nye oppsigelser.

- Det har jeg ingen kommentar til, sier Ramfjord.

En ny og betydelig nedbemanning hos NOV vil særlig ramme Kristiansand hardt. For denne regionen opplever at også en rekke andre oljerelaterte selskaper, som MH Wirth og Cameron, kutter kraftig i staben.

Les også:

Ser svart på fremtiden dn+

Har halvert ordreinngang dn+

- Det er ingen krise i Norge dn+ (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DN Tv: Kristian Røkke: - Nedturen vil vare
Kristian Monsen Røkke: nedturen vil vare
32-åringen tar med seg erfaringen fra USA når han skal lede Akastor gjennom krisen
02:04
Publisert: