– Til tross for utfordrende forhold som aldri før, har vi klart å holde produktiviteten oppe og fullføre viktige leveranser til våre kunder, sier Luis Araujo, administrerende direktør i Aker Solutions, i børsmeldingen.

Aker Solutions brukte samlet 272 millioner kroner på restrukturering i første halvår – 155 millioner i første kvartal og 117 millioner i andre kvartal. Det meste er relatert til nedbemanning, skriver selskapet selv i børsmeldingen.

Selskapet er en del av Aker-konsernet som er kontrollert av Kjell Inge Røkke.

Han måtte se at resultatet etter skatt kom på minus 171 i andre kvartal. I hele første halvår hadde Aker Solutions et resultat på minus 901 millioner kroner.

Kvartalstallene ble godt mottatt av markedet. Én time inn i handelen var Aker Solutions-aksjen opp over tre prosent.

Større ordreinngang

Aktivitetsnivået til Aker Solutios falt i andre kvartal som følge av koronapandemien og lavere oljepriser.

Driftsinntektene i andre kvartal var på 5,4 milliarder kroner, ned fra 7,5 milliarder kroner på samme tid i fjor. Selskapet viser samtidig til at antall nye ordre økte på slutten av andre kvartal.

Etter at Regjeringen ble enige med Stortinget om en oljeskattepakke er det annonsert en rekke prosjekter på norsk sokkel. Det ga en oppsving også for Aker Solutions.

Blant annet sikret selskapet seg en intensjonsavtale med Equinor for å levere undersjøiske produksjonssystemer og utstyr til Askeladd Vest- og Breidablikk-felt.

I tillegg signerte Aker Solutions en toårsforlengelse for vedlikehold og utbedringer på en rekke Aker BP felt - Ula, Skarv, Valhall og Tambar.

Kjell Inge Røkke er største aksjonær i Aker-konsernet som Aker Solutions er en del av.
Kjell Inge Røkke er største aksjonær i Aker-konsernet som Aker Solutions er en del av. (Foto: Ida von Hanno Bast)

Vil kutte faste kostnader

– Vi fortsetter å se økte etterspørsel etter studier og førstelinjearbeid for større og mer komplekse prosjekter, relatert både til vårt tradisjonelle olje- og gassmarked, i tillegg til fornybar, sier Araujo.

– Dette setter oss i en sterkere posisjon for å sikre oss mer arbeid i fremtidige faser av prosjekter og i de voksende fornybarsegmentene, legger Araujo til.

I kvartalsrapporten skriver selskapet at de fremover fortsatt vil ha fokus på å kutte i kostnadene og kapitalbeholdningen. Det innebærer blant annet å redusere de faste kostnadene med én milliard kroner for året som helhet sett opp mot 2019.

Estimatene for 2020 er at inntektene vil lande på rundt 20-21 milliarder kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.