China Offshore Oil Engineering Company (COOEC) er i forhandlinger om kjøp av subseavirksomheten til Aker Solutions, skriver DNs søstersavis Upstream mandag kveld, ifølge TDN Finans.

Industrikilder sier at samtalene har pågått mellom COOEC og Aker Solutions i over en måned, og konsernssjef Jin Xiaojin i COOEC benekter ikke at hans selskap er interessert, skriver avisen.

- Vi utelukker ikke noen muligheter, sa Jin til Upstream på Offshore Technology Conference (OTC) i Houston mandag.

Videre skriver avisen at kilder sier at COOEC er spesielt interessert i Aker Solutions' undervanns produksjonssystemvirksomhet (SPS), som er et område hvor COOEC mener de er spesielt svake som en ledende offshore EPCI-aktør.

Også en annen kinesisk subseautstyrsleverandør, MSP/Drilex, skal også ha tilnærmet seg Aker med interesse for subseavirksomheten, ifølge Upstream.

Samtidig skal GE Baker Hughes ha sine øyne på Akastor-selskapet MH Wirth, ifølge Upstream.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Læreren som henter skoletrøtte hjemme
Øivind Bache (66) slet selv med skolegangen. Som bilfaglærer har han selv kjørt hjem til studentene for å hente elever som står i fare for å droppe ut tilbake til skolebenken. 13 av 14 elever fullførte fagbrevet.
03:25
Publisert: