Aker Solutions, Det norske oljeselskap og Subsea 7 er enige om en samarbeidsmodell som ifølge selskapene selv markerer en stor endring i hvordan en operatør arbeider sammen med leverandører på utviklingsprosjekter på norsk sokkel.

Samarbeidsmodellen omtales som «én for alle, alle for én».

Samarbeidet er et resultat av at Det norske i juni i år meldte om en fireårig rammeavtale med Aker Solutions og Subsea 7. Avtalene har en samlet verdi på inntil 2,8 milliarder kroner. Rundt  800 millioner kroner er Aker Solutions andel og 2 milliarder er Subsea 7s del. Disse verdiene kan endre seg, vise det til.

Aker Solution vil bokføre individuelle ordre knyttet til kontrakten ettersom de kommer inn, opplyses det.

Ledelsen av alliansen vil skje gjennom en styringskomite med personer fra hvert av selskapene. Prosjektledelsesteamet vil være ledet av en fra Det norske, opplyses det.

I forbindelse med ONS-konferansen i august opplyste Aker Solutions-konsernsjef Louis Arajuo at Aker Solutions var i en allianse med Subsea 7 og Det norske oljeselskap

Den nye alliansen vil muliggjøre at operatøren Det norske oljeselskap kan arbeide jobbe med leverandørene Aker Solutions og Subsea 7 med et integrert ledelsesteam for å finne de mest kostnadseffektive løsningene for Det norskes subsea-portefølje på norsk sokkel, heter det i meldingen.

Frem til nå har slike feltutviklingsprosjekt blitt håndtert fra prosjekt til prosjekt, noe som ifølge selskapene har hindret gjenbruk av teknologi og løsninger.

Selskapene skal sette sammen et prosjektledelsesteam med eksperter fra hvert selskap. Dette skal sikre kontinuitet fra én feltutvikling til den neste. Målet er at gjenbruk av løsninger og teknologi skal føre til lavere kostnader, redusert utviklingstid og fremme trygge og effektive arbeidsmetoder, samtidig som det drives et kontinuerlig forbedringsarbeid.

Alle parter vil dele både risiko og avkastning, opplyses det.

Aker Solutions opplyser i meldingen tirsdag at alliansen kombinerer Det norskes kunnskap knyttet til leting og produksjon med Aker Solutions' ekspertise innen engineering, brownfield-modifikasjon og subseatjenester, og Subsea 7s kapasitet innen engineering, anskaffelse, innstallering og kommisjonering av subsea, kontrollkabler, stigerør og strømningsrør (SURF), opplyses det.

Følg markedene med DN Investor

Anbefalt fra DNtv:

Her er den første iphonen uten plugg
Da Apple viste fram iPhone 7 onsdag kveld, skjedde det som har vært diskutert og fryktet blant enkelte i forkant. Selskapet har nemlig bestemt seg for å fjerne muligheten for å koble til hodetelefoner via minijack på den neste iPhonen.
01:29
Publisert:
 

- Tenk deg om før du låner til pipa
DNs Bård Bjerkholt kommenterer boligprisene.
03:31
Publisert:

«Finansredaksjonen» går denne uken i dybden på boligmarkedet, der det kun er spekulantene som vinner. Det er mulig vi nærmer oss et «Minsky moment» i boligmarkedet, mener DNs Terje Erikstad. Hør hva det vil innebære i ukens podcast, der også DNs journalist Marte Ramuz Eriksen og kommentator Bård Bjerkholt deltar.

Får du ikke opp episoden? Prøv her eller her.

Vi vil gjerne høre fra deg! Hva synes du om finansredaksjonen? Gi oss tilbakemelding: mre@dn.no.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.