Aker Solutions rammes hardt av oljesmellen, og nå mister inntil 500 faste ansatte i selskapets norske subsea-virksomhet jobbene sine.

I en melding tirsdag opplyser selskapet at tilpasningene rammer faste stillinger i Fornebu, Stokke, Moss og Tranby - og vil skje gjennom naturlig avgang, omplasseringer av ansatte til andre deler av selskapet og oppsigelser.

Lavt aktivitetsnivå

Bakgrunnen for kuttene er «et vedvarende lavt aktivitetsnivå i markedet», opplyses det i meldingen.

- Oljeselskapene reduserer sine investeringer og utsetter enkeltprosjekter, og det har ført til en markant nedgang i aktiviteten i det norske oljeservice-markedet det siste året, sier Per Harald Kongelf, sjef for Aker Solutions i Norge, i tirsdagens melding.

Aker Solutions fikk et driftsresultat på 376 millioner kroner i andre kvartal i år, mot 472 millioner kroner i samme periode ifjor. Luis Araujo tok over som konsernsjef i august ifjor da oljeprisen lå på 110 dollar fatet. Nå er den mer enn halvert og rundt 50 dollar fatet.

Flere runder

Selskapet har rundt 16.000 fast ansatte i om lag 20 land. Rundt 8.000 av de ansatte jobber innenfor subsea-virksomheten, og omtrent 3.000 av disse er basert i Norge.

Fra før av er det allerede varlset nedbemanninger i flere runder.

I juni meldte selskapet at det forsvinner omkring 200 arbeidsplasser på Ågotnes utenfor Bergen, og at omlag 300 stillinger innenfor vedlikehold- og modfikasjonsvirksomheten i Norge vil forsvinne i løpet av året

Utenfor Norge reduserer selskapet kapasiteten med om lag 400 faste stillinger i år, i hovedsak i subsea-virksomheten, opplyses det i tirsdagens melding.

Det var VG som først omtalte saken og ifølge avisen har konsernets ansatte på Fornebu innkalt til allmøte samme dag.

Avviser ikke ytterligere kutt

Aker Solutions har ikke planer om å gjøre ytterligere bemanningskutt utover de som ble kunngjort tirsdag, men er beredt til å reagere hvis markedssituasjonen skulle kreve ytterligere justeringer på bemanningssiden.

Det sier kommunikasjonsdirektør Bunny Nooryani i Aker Solutions til TDN Finans tirsdag.

- Vi følger med på utviklingen i markedet og er beredt til å ta grep hvis det skulle bli nødvendig. Men slik det er nå i dag, har vi ikke planer om flere nedbemanninger utover det vi nå har informert om, sier Nooryani til nyhetstjenesten.

Kommunikasjonsdirektøren ønsker ikke å kommentere på de finansielle effektene av bemanningskuttene, skriver TDN Finans.

DNs valgportal: Hvilke politikertopp er du mest enig med?

Les også:

Asia i dag: Mørke skyer over Kina

Krever navnene på norske pornopirater  

Se DNtv: - Ikke utenkelig at turnusen også står for fall

- Ikke utenkelig at turnusen også står for fall
Dn´s kommentator Bård Bjerkholt mener utgiftene i oljenæringen må ned.
03:06
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.