Det Kjell Inge Røkke-kontrollerte oljeserviceselskapet Aker Solutions fikk et underliggende driftsresultat (ebitda) på 305 millioner kroner i andre kvartal, sammenlignet med 563 millioner kroner fjerde kvartal året før. Det var ventet at selskapet ville ende opp med 360 millioner kroner, ifølge estimater hentet inn for TDN Finans. 

Selskapet fikk et driftsresultat på 99 millioner kroner, mens det var ventet et driftsresultat på 153 millioner kroner. I andre kvartal i fjor fikk selskapet et driftsresultat på 319 millioner kroner. 

Omsetningen i kvartalet endte på 5425 millioner kroner, mot ventet 5537 millioner kroner.

Aker Solutions hadde en ordreinngang på tre milliarder kroner i andre kvartal. På forhånd ventet analytikerne en ordreinngang på 2,7 milliarder i kvartaler.

I kvartalsrapporten opplyser selskapet at det venter at de totale inntektene vil gå ned mellom ti og 15 prosent fra 2016 til 2017.

Har gjort bemanningskutt på 850 personer 

Aker Solutions tok ekstrakostnader på 64 millioner kroner på integrasjon og restrukturering etter kjøpet av Reinertsen vedlikeholds- og modifikasjonsvirksomhet i april. Virksomheten er allerede ferdig integrert, de ansatte flyttet inn hos Aker Solutions i juni, og selskapet har fått nye ordre under en rammeavtale med Statoil.

I første halvår har selskapet gjort bemanningskutt på rundt 850 personer i Norge, India, Storbritannia, Brasil og Australia. Med dette har Aker Solutions kuttet bemanningen med om lag 30 prosent 2014, da oljeturen startet. 

Ser tegn til bedring 

I rapporten gjentar selskapet at det ser tegn til bedring i markedet. 

– Utsiktene i oljeservicemarkedet er fortsatt utfordrende, som følge av utsettelser av prosjekter og oljeprissvingninger, heter det i rapporten. 

Aker Solutions beskriver anbudsaktiviteten i markedet som «sunn», og er selv i ferd med å by på kontrakter til en mulig verdi på 60 milliarder kroner, ti milliarder kroner mer enn for tre måneder siden.

Samtidig understreker selskapet at det følger nøye opp behovet for nye justeringer av bemanningen etter å ha gjort store kutt de seneste par årene.

Oppkjøpsrykter 

Oljeserviceselskapet har hatt det tøft i kjølvannet av oljepriskollapsen. Selskapet, som kontrolleres av Kjell Inge Røkkes Aker, har i flere runder de seneste årene måttet si opp medarbeidere og innleid personell. 

Hittil i år har Aker Solutions-aksjen falt 12 prosent. Siden april i år er aksjen ned 27 prosent. 

Spekulasjonene om fremtiden til Aker Solutions har rullet og gått etter at Akers konsernsjef Øyvind Eriksen åpnet døren for endringer i et intervju med Dagens Næringsliv sist romjul. Flere kandidater er blitt nevnt, og siste selskap ut er australske WorleyParsons.(Vilkår)

Båtkaptein Vedum: Skal du imponere med båt, kjør sakte inn i havna
Som ung ville Senterpartileder Trygve Slagsvold Vedum imponere på en dame, det endte med båthavari. I partilederens sommerparadis Mjøsa lader Vedum opp til valgkamp.
02:15
Publisert: