Tirsdag ettermiddag kommer det hardt pressede selskapet Seabird med flaggemelding om at selskapet CMD har kjøpt 50 millioner aksjer.

Bak CMD står Trondheim-investoren Andreas Hofstad (22), som de siste årene har handlet aksjer på heltid.

– Dette har jeg ingen kommentar til, sier en ordknapp Hofstad.

DN har tidligere omtalt at han tjente 23 millioner kroner på ni måneder på oppturen i spillselskapet Funcom i forbindelse med lanseringen av spillet Conan.

– Det lå mye research og arbeid bak det hele. Etter hvert begynte jeg å få genuin tro på både spillet og spesielt sjangeren de slapp spillet i, uttalte Hofstad den gangen.

Gjennom en emisjon i Seabird kommer han inn med rundt fem millioner kroner etter å ha betalt ti øre aksjen. Han har nå 4,9 prosent av aksjene i selskapet.

Hofstad har tidligere fortalt at han traff på Seabird i 2012, men at han senere også noe av gevinsten. Den store nedturen i aksjen startet i 2013.

Verdien på Seabird-aksjen har stupt siden 2013. I disse dager avholdes en rettet emisjon på ti øre aksjen.
Verdien på Seabird-aksjen har stupt siden 2013. I disse dager avholdes en rettet emisjon på ti øre aksjen. (Foto: DN Investor)

SeaBird Exploration, med en flåte på seks skip innen seismikk, har som målsetning å hente inn 100 millioner kroner i den rettede emisjonen.

I den samme emisjonen har Miel Holding kjøpt seg opp med 146 millioner aksjer, mens Vatne Equity har kjøpt 54 millioner aksjer.

Seabird Exploration-aksjen har falt fra 6000 kroner i mars 2013 til rundt 34 øre i går.

Frederik Wilhelm Mohns heleide investeringsselskap Perestroika har vært en av de store eierne i Seabird Exploration.(Vilkår)

Tjøme er en magnet på finanseliten. Det ble det bråk av
I sommer er forholdet mellom en arkitekt og kommunens byggesaksbehandlere blitt gransket.
01:31
Publisert: