Onsdag ettermiddag gikk plutselig aksjene til Subsea 7 som varmt hvetebrød på Oslo Børs. Ifølge kilder det internasjonale nyhetsbyrået Dow Jones Newswires hadde snakket med, skal det Kristian Siem-kontrollerte oljeserviceselskapet Subsea 7 ha vært i samtaler med et av verdens største oljeserviceselskap, amerikanske Baker Hughes, om et mulig oppkjøp av selskapet.

Samtalene ble avsluttet fordi de to selskapene ikke ble enige om prisen, men ifølge kildene kan det hende at samtalene starter opp igjen.

Kort tid etter sendte selskapet ut en børsmelding hvor det skrev at det har registrert spekulasjonene i pressen, men ikke kommenterer rykter.

– Alle snakker med alle

Kristian Siem, som også er styreleder i selskapet, ga likevel DN en kommentar over telefon fra Rio de Janeiro i Brasil.

– I denne industrien nå snakker alle med alle, og det er naturlig som følge av utviklingen i bransjen. Det fører selvfølgelig til at det blir rykter i markedet når det er konversasjoner. Men det betyr ikke at ryktene er riktige, sier Siem.

Meldingene om oppkjøpssamtalene sendte Subsea 7-aksjen nesten ti prosent i været på Oslo Børs før den automatiske handelen i aksjen ble stanset da børsen ville undersøke årsaken til oppgangen, noe som trolig innebærer at de kontaktet selskapet for å høre om det lå noe i meldingen om oppkjøp.

Subsea 7-aksjen var den klart mest omsatte onsdag – over tre ganger så mye som Statoil, DNB og Norsk Hydro.

200 prosent

Subsea 7 er en av verdens ledende leverandører av undervannstjenester som dykking og installasjon under vann, og er blitt kraftig rammet av oljeprissmellen og oljeselskapenes barbering av sine budsjetter.

Siden aksjen bunnet på Oslo Børs på i overkant av 40 kroner i januar 2016 har imidlertid aksjen føket til værs på bedre utsikter til kontrakter og i takt med høyere oljepris. Siden aksjen bunnet har den opp nesten 200 prosent, tross en liten nedtur over sommeren 2017.

Gjorde endringer samme dag

Meglerhusene er den siste tiden blitt mer positive til selskapet og 56 prosent av analytikerne som følger selskapet anbefaler å kjøpe Subsea 7-aksjer. Det er det høyeste antall kjøpsanbefalinger siden september 2014, ifølge data Bloomberg News.

Onsdag morgen, samme dag som meldingen om oppkjøpssamtalene kom ut, meldte både Goldman Sachs og meglerhuset Fearnley Securities om at de senker anbefalingen sin på Subsea 7 til salg.

«Vi venter et sterkt kvartal, men da med begrensede utsikter til estimatoppgraderinger for helåret 2017 og noe nedsiderisiko for 2018/19-antagelsene, samtidig som verdsettelsen ser rik ut etter nylig meravkastning», skriver Goldman Sachs.(Vilkår)

Meretes utvalgte vin: Perfekt til høstkvelden
Druen pelaverga er nesten utryddet, og det finnes bare én vin laget på pelaverga på Vinmonopolet, fra produsenten Burlotto i Piemonte. Den bør du ikke gå glipp av.
00:50
Publisert: