Torsdag ble det avholdt en ekstraordinær generalforsamling i det kriserammede Borr Drilling, der Tor Olav Trøim er storeier.

I slutten av mai fikk selskapet på plass sårt tiltrengte penger i form av en kriseemisjon på 30 millioner dollar. Noen dager etter opplyste selskapet at det er i forhandlinger med kreditorer – og verftene som skal levere rigger – om en løsning som skal sikre Borr Drilling finansiering i to år.

I en børsmelding fredag melder selskapet at det har sikret enighet med långivere og skipsverft.

Til sammen vil hele krisepakken bety at selskapet styrker likviditeten med til sammen 315 millioner dollar, tilsvarende rundt 2,9 milliarder norske kroner med dagens kurs.

Selskapet har blant annet fått utsatt leveringen av fem nye jackup-rigger frem til midten av 2022. Det vil styrke likviditeten med inntil 190 millioner dollar frem til første kvartal 2022, opplyses det.

I tillegg har selskapet kommet til enighet med flere kreditorer som vil innebære at likviditeten i selskapet styrkes med til sammen 165 millioner dollar. I tillegg har det blitt gjort endringer i enkelte lånefasiliteter.

Av meldingen går det også frem at ratene blir senket til 20.000 dollar per dag, som var det tilstrekkelige nivået nødvendig for at Borr skal kunne dekke de løpende kostnadene til de 12 av 23 riggene som er i drift.

– Det er oppløftende å se at utsiktene til at etterspørselen etter olje har tatt seg opp, og vi er optimistiske med tanke på at dette vil føre til en gradvis forbedring i jack-up drilling-aktiviteten i det kommende året. Vi fortsetter å se etter måter å styrke likviditeten på, sier styreleder Paal Kibsgaard i meldingen.

Tøff vinter for Trøim

Så langt i år har selskapet falt over 90 prosent på Oslo Børs, og er verdsatt til like over 600 millioner kroner. I løpet av våren har oljeprisen kollapset, og selskapet har meldt om mange terminerte kontrakter.

Allerede før krisen meldte Borr Drilling om et underskudd før skatt på 65 millioner dollar i fjerde kvartal 2019. Selskapet skulle egentlig legge frem årsrapporten i slutten av april, men dette er blitt utsatt senest 15. juni.

Borr Drilling er notert både på Oslo Børs og på børsen i New York (NYSE). I mai har selskapet også blitt truet med å bli utestengt av sistnevnte. Årsaken er at aksjekursen har falt under et gjennomsnitt på én dollar over de siste 30 handelsdagene. Å ligge over en gjennomsnittskurs på én dollar er minstekravet for notering.

Borr Drilling ble etablert av forretningsmannen Tor Olav Trøim i 2016. I dag er han viseformann og en av de største eierne. I slutten av mai kom meldingen om at Tor Olav Trøim har tegnet seg for 769.231 aksjer i emisjonen. Dette tilsvarer cirka fem millioner kroner. Etter transaksjonen vil Trøim og nærstående eie rundt 9,7 millioner aksjer i selskapet.

Trøim lar seg dermed vanne ut, og går etter emisjonen fra en eierandel på 7,9 prosent i Borr Drilling til 6,1 prosent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.