Det flytende oljeproduksjonsselskapet BW Offshore er blant selskapene som har benyttet statsminister Erna Solbergs besøk til Beijing til å inngå nye kinesiske samarbeid.
I alt har 13 norske virksomheter inngått avtaler for omkring 20 milliarder kroner under besøket, ifølge Innovasjon Norge.
Mektig gigant
I en pressemelding tidlig fredag morgen opplyser BW Offshore om en samarbeidsavtale med det kinesiske leasing-selskapet ICBC Financial Leasning, en av Kinas fire største leasingaktører.
Hensikten er å etablere en langsiktig rolle for å identifisere store internasjonale infrastruktur-prosjekter i fellesskap, opplyses det.
ICBC forvalter 44 milliarder dollar i eiendeler og er del av verdens største finanskonsern, Industrial and Commercial Bank of China.
- En sterk finansiell partner gjør BW Offshore i stand til å adressere nye vekstmulighter, sier BW Offshore-styreleder Andreas Sohmen-Pao i meldingen.
Allerede i gang
Partene vil nå fortsette mer detaljerte diskusjoner for å etablere et rammeverk for prosjektkonsortium. Hensikten er å identifisere og utvikle flytende produksjons-prosjekter.
Det første fellesprosjektet, betinget godkjennelse av begge parter, er ICBLs deltakelse i Catcher-prosjektet på britisk sokkel gjennom tegning av preferanseaksjer. Det flytende produksjonsskipet (FPSO) til en verdi av 1,2 miliarder dollar, skal settes i drift på britisk side i Nordsjøen mot slutten av 2017.
Partene er også enige om å etablere et samarbeid for utforske infrastrukturen på Kudu-gass-til-kraft-prosjektet, der BW Offshore eier 56 prosent.
Avtalen ble signert av ICBCL-toppsjef Zhao Guicai og BWO-sjef Carl Arnet under en seremoni tilknyttet Norge-Kina forretningstoppmøtet 2017, der statsminister Erna Solberg deltok.
- Dette partnerskapet åpner opp for nye modeller for utvikling av FPSOer og FPSO-relaterte prosjekter. Vi ser attraktive markedsmuligheter der vi, i samarbeider med ICBCL, kan levere kostnadseffektive løsninger til våre kunder i olje og gass-sektoren, sier Arnet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.