BW Offshore opplever at kunder ønsker å reforhandle kontraktbetingelser med dem, men det er ikke mye mer intenst enn normalt. For nye kontrakter er mindre oljeselskaper mest aktive

-Alle kunder er interessert i lavere priser. Det betyr ikke at alle har kommet til oss, men mange ønsker en slik diskusjon. Vi har våre kontrakter, men man må høre på kundene og tenke gjennom hvilken posisjon man har, sier administrerende direktør Carl Arnet til TDN Finans BW Offshore mandag.

På spørsmål om det har vært diskusjoner om forlengelse av kontrakter mot reduksjon i rater, sier han at dette kan være fornuftig, og noe selskapet kan være villig til, gitt at det er gjensidig gunstig for alle parter.

Når det kommer til muligheter for nye kontrakter har det ikke har vært noe aktivitet i markedet den seneste tiden, utover forlengelsene av kontrakt for to av selskapets egne enheter.

-Det har vært lite som har skjedd, og hvor lenge det vil fortsette slik er vanskelig å spå. Usikkerheten rundt oljeprisen er fortsatt for høy til at det blir tatt beslutninger. Vi ser for oss at det vil ta noe tid, sier han.

BW Offshore opplever at de mindre oljeselskapene er mer aktive i markedet enn de større oljeselskapene. Arnet viser blant annet til at de små selskapene er mer avhengig av å fornye produksjonen i det korte bildet enn de store selskapene.

For tiden er selskapets FPSO «Azurite» i opplag, mens «Athena» går av kontrakt i løpet av februar.

- «Athena» markedsføres mot tidligproduksjon og/eller feltproduksjon, særlig i UK. Her blir det spennende å se hvordan de nye skattereglene slår ut. «Athena» er en enhet vi har stor tro på, sier han.

For «Azurite» ser selskapet noe større utfordringer, noe som reflekteres i at selskapet gjorde nedskrivninger av denne i fjerde kvartal.

I tillegg er selskapets FSO «Belokamenka» uten kontrakt og denne markedsføres for lageroppdrag i Asia.

Les også:
100 mrd. dollar forsvant i januar
Store endringer i Yara-ledelsen
Asia i dag: Vil selge område på størrelse med Nord-Norge til Kina

DNtv:

Sov fem netter på gaten for å sikre seg fjorårets dyreste vinflaske
- Det er mann mot mann, sier Bjørn Håvard Larsen, som sov i kø på gaten i fem netter for den edleste flasken. Kan du gjette prisen?
01:44
Publisert:

- Jeg er født med en sølvskje i munnen
- Materialisme er en fantastisk ting - inntil et visst punkt. Det sier Oso-arving Christoffer Braathen (36). Nå vil leve det enkle liv på familiegården i Sørkedalen.
04:48
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.