Det Austevoll-baserte offshorerederiet DOF selger fem skip som er i drift Brasil, ifølge en melding tirsdag.

Salget frigjør en halv milliard kroner i fri likviditet til rederiet etter nedbetaling av gjeld, opplyser selskapet.

- Vi er svært fornøyd med å ha inngått avtale om dette salget, og ser fram til å samarbeide videre med de nye eierne. Salget er videretilpasset DOF sin langsiktige strategi om å prioritere eierskap og operasjon av mer avanserte fartøyer i brasilianske farvann, sier DOF-sjef Mons Aase.

Salget skjer gjennom DOFs datterselskap Norskan Offshore til et brasiliansk egenkapitalfond administrert av Mantiq Investimentos og Mare Investimentos.

Skipene som inngår i avtalen er  «Skandi Copacabana», «Skandi Leblon», «Skandi Flamengo», «Skandi Yare», og «Skandi Stolmen».

Norskan vil inntil videre og senest fram til de nåværende befraktningskontraktene i Brasil er avsluttet ha driftsansvaret for skipene, ifølge meldingen.

"For to av PSV'ene, Skandi Leblon og Skandi Flamengo,  som har faste kontrakter som utløper i 2015, har DOF fortsatt markedsrisiko i forbindelse med fornyelser av disse to befraktningskontraktene", heter det.

Overlevering av skipene ventes i perioden ultimo februar til april, fremgår det.

Les også:
Fredriksen selger i Entra  

Opec-optimisme hever oljeprisene

Asia i dag: Rekordfall i eiendomspriser  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.