Oljeserviceselskapet Reinertsen har fått en kontrakt med Statoil på nær 600 millioner kroner for å klargjøre Kristin-plattformen til å ta imot olje fra Maria-feltet, ifølge en melding mandag.

Kontrakten sysselsetter 120 mennesker ut fra Trondheim frem til prosjektet ferdigstilles i 2018.

Direktør for forretningsutvikling i Reinertsen, Geir Suul, tror kompetanse, erfaring og fokus på kostnadseffektive løsninger har vært utslagsgivende for at de fikk kontrakten.

- Denne kontrakten er midt i kjernevirksomheten vår, det er dette vi skal være best på. Vår ingeniørkompetanse har alltid vært vårt viktigste konkurransefortrinn, sier Suul i meldingen.

Kontrakten er et modifikasjonsoppdrag der satellittfeltet Maria skal kobles på Kristin-plattformen.

Reinertsen har i likhet med en rekke oljeservicevirksomheter kraftig nedbemannet innen vedlikehold og modifikasjoner (MMO) det seneste året.

Les også: Venter enda større Brasil-smell i oljeservice
Oljefondet hamstrer risikabel gjeld

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.