Onsdag morgen blir det klart at Tor Olav Trøim tegner seg for 23 millioner kroner i emisjonen i kriserammede Borr Drilling.

Av meldingen går det frem at Trøim vil sitte igjen med 6,8 prosent av utestående aksjer i Borr Drilling etter at emisjonen er ferdigstilt. Da selskapet hentet penger i slutten av mai deltok Trøim med fem millioner kroner.

Meldingen kommer etter at selskapet tirsdag kveld kunngjorde at emisjonen var landet. Trøims riggselskap ville opprinnelig hente 40–50 millioner dollar i emisjonen, men selskapet besluttet å senke dette beløpet til 25–30 millioner dollar, ifølge meldingen tirsdag kveld.

Da hadde fristen for å tegne seg for aksjer i emisjonen allerede blitt utsatt to ganger.

Henter 27,5 mill. dollar

I den samme meldingen der Trøims deltakelse i emisjonen blir klar, går det frem at flere i ledelsen i Borr har tegnet seg for aksjer:

  • Styreleder Paal Kibsgaard har tegnet seg for 120.000 aksjer, og vil etter emisjonen eie 452.069 aksjer.
  • Patrick Schorn, toppsjef i Borr, har tegnet seg for 981.000 emisjonsaksjer, og vil etterpå sitte igjen med én million aksjer i selskapet.

Selskapet opplyser samtidig onsdag morgen, i en separat melding, at det endelige bruttoprovenyet i emisjonen er på 27,5 millioner dollar, tilsvarende om lag 260 millioner norske kroner etter dagens kurs.

Tegningskursen i emisjonen ble satt til 5,01 kroner per aksje, noe som er en betydelig rabatt sammenlignet med tirsdagens sluttkurs for Borr-aksjen på Oslo Børs. Ved stengetid tirsdag endte aksjen til sluttkurs 6,32 kroner.

Oppgjøret for emisjonen er ifølge meldingen ventet å skje rundt 5. oktober.

Avtaler med långivere

Tirsdag ble det altså klart at Borr var i mål med finansieringen, som vil tilføre selskapet sårt tiltrengt kapital.

Bankene og og det lånespesialiserte fondet Hayfin ble enige om å gi Borr ekstra likviditet på cirka 12 millioner dollar gjennom dekning av renter som tingbidrag, noe som vanligvis skjer ved at renter legges til lånets hovedstol, samt utsettelse av kontantbetalinger.

Totalt vil likviditeten som er tilført selskapet utgjøre mer enn 700 millioner dollar i løpet av 2021 og 2022, ifølge administrerende direktør Patrick Schorn.

– Umiddelbart etter denne transaksjonen vil vi begynne å jobbe med verftene om avtaler for å styrke likviditeten ytterligere, sa Schorn i meldingen tirsdag kveld.

I andre kvartal tapte Borr Drilling 106,2 millioner dollar før skatt. Det tilsvarer nesten én milliard norske kroner. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.