Det Kristian Siem-dominerte offshorerederiet Siem Offshore tror på svake markeder gjennom 2019, selv om aktiviteten vil bedre seg litt. Rederne må sende flere båter i opplag eller skrote dem, mener rederiet.

«Det er positive tegn til at aktiviteten i offshoremarkedet vil øke de kommende årene. Men betydelig overkapasitet har økt konkurransen om oppdragene, noe som tynger ratene og flåteutnyttelsen, skriver rederiet, som tror ubalansen vil fortsette i årevis fremover.

Siem Offshore bedret resultatet bitte litt i fjor, men endte fortsatt i minus etter å ha skrevet ned skipsverdier med nesten 50 millioner dollar, eller om lag 400 millioner kroner. Et svakt marked for ankerhåndteringsbåter, altså fartøy som brukes ved blant annet flytting av borerigger, har Siem Offshore på nytt forhandlet med bankene sine, og blitt enige om at en større andel av avdragene på gjelden utsettes i ett år.

«Enigheten med bankene og endringer i obligasjonsavtalen gir selskapet en sterkere finansiell plattform til å møte utfordringene med en lengre nedtur i offshoremarkedet», skriver rederiet. (DN Investor)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.