– Det er klart dette er en kjedelig situasjon for de 64 ansatte i Pipeline and Process Services (PPS)-avdelingen som er blir berørt av et eventuelt salg, sier Knut Nesland.

Han er hovedtillitsvalgt for Halliburtons fagforeningen Industri Energi og sitter også i selskapets styre.

Sist uke fikk de ansatte beskjed om at Halliburton Pipeline and Process Services (PPS) skal selges. Divisjonen opererer globalt og leverer et komplett spekter av drifts- og vedlikeholdstjenester knyttet til særlig trykktesting og rensing, såkalt flushing, av rørledninger.

Vanskelig beslutning

I meldingen de ansatte fikk forrige uke fra direktørene Richard Gonzalez og Rami Yassine på hovedkontoret i Houston, står det at beslutningen om å selge PPS-virksomheten har vært vanskelig. «Vi forstår at denne kunngjøringen kan skape usikkerhet for mange av dere og vi vil gjøre vårt beste for å holde dere informert», skriver de.

– Det er mange spørsmål og få svar, sier Knut Nesland, hovedtillitsvalgt i Halliburton.
– Det er mange spørsmål og få svar, sier Knut Nesland, hovedtillitsvalgt i Halliburton. (Foto: Torstein Bøe/NTB Scanpix)

– Vi vet svært lite om hvem som eventuelt vil kjøpe oss. Det gjør det også vanskelig for oss å informere de ansatte. Det er mange spørsmål og få svar, sier Nesland.

– Vi har flinke jurister i Industri Energi som bidrar til å informere om rettigheter ved en slik virksomhetsoverdragelse, men så lenge vi ikke vet om vi blir solgt til et eksisterende selskap eller om det blir etablert noe nytt, er det ikke så mye mer å si foreløpig, sier Nesland og legger til at toppledelsen har antydet at et salg av PPS-divisjonen kan bli gjennomført i løpet av andre kvartal neste år.

I 25 land

– Vi har bestemt oss for å legge vår PPS-virksomheten ut for salg. Vi tror det er best, slik at vi kan fokusere mer på produkter og tjenester innenfor vår kjernevirksomhet. Vi ser på PPS som en svært attraktiv virksomhet, og vi tror en potensiell avhending vil gi betydelige muligheter for virksomheten og dens ansatte. Vi har som mål å fullføre salget i midten av 2020, opplyser Emily Mir, direktør i kommunikasjons- og markedsavdelingen ved Halliburtons hovedkontor i Houston.

PPS-delen av Halliburton har operasjoner i 25 land. Totalt er konsernet til stede i 80 land med til sammen 60.000 ansatte. I Norge har Halliburton 2400 ansatte. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.