Den amerikanske oljeservicekjempen Halliburton planlegger å kutte 1.000 arbeidsplasser i virksomhetene på den østlige halvkule.

Selskapet planlegger også å ta en kostnad på 75 millioner dollar i kvartalet som følge av oppsigelser og redusert aktivitet verden rundt, ifølge  Bloomberg News torsdag.

Kuttene kommer som følge av nedgangstider i markedet som følge av lavere oljepris, og ikke som følge av fusjonen med Baker Hughes, opplyser Halliburton.

Halliburton varslet i forrige måned oppkjøp av konkurrenten for omlag 35 milliarder dollar.

Markedsleder Schlumberger vil fortsatt være dobbel så stor på verdensbasis. Men innenfor fracking, utvinning av skiferolje- og gass, i USA vil det nye selskapet være fullstendig dominerende, ifølge Bloomberg.

Halliburton har vært tilstede i Norge i 40 år, og har over 72.000 ansatte i 80 land.

Selskapet leverer tjenester til oppstrømsaktører i olje- og gassindustrien på alle stadier i utvinningen av et reservoar. Alt fra å lokalisere hydrokarboner og håndtere geologiske data til å bore og evaluere formasjoner, konstruere og ferdigstille brønner og legge til rette for optimal produksjon i hele feltets levetid, ifølge Halliburtons nettsider.

Les også: Laveste oljepris siden juli 2009
USA i dag: Storbanker solgte positive aksjeanalyser  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.