Tirsdag kom meldingen om at offshoreleverandørkonsernet Halvorsen Group samt datterselskapet Halvorsen Offshore i Kvinesdal var konkurs.

Sent torsdag kveld melder tidligere administrerende direktør Frode Olsen at han sammen med industrikonsernet Tratec har kjøpt hele boet inkludert varelager, maskiner og lokaler fra konkursboet. Olsen skal eie 20 prosent i det nye selskapet som får navnet Tratec Halvorsen.

Tratec har eierandeler i en rekke industribedrifter på Sørlandet, har rundt 300 ansatte og omsetter for nær 500 millioner kroner. Selskapet eies av William Willumsen og Jan Ove Aasen, begge med bakgrunn fra konsernet som nå heter MH Wirth samt stålgrossisten Leif Hübert.

20 ansatt

Frode Olsen opplyser i en pressemelding at driften av det nye selskapet ble startet opp umiddelbart og at 20 personer allerede er engasjert av selskapet. Da Halvorsen gikk konkurs tirsdag mistet 75 ansatte jobben, men mange av disse var allerede permittert.

Olsen skriver at "Tratec Halvorsen skal videreføre over 170 års erfaring innen produksjon av kjeler, separatorer og trykkteknologi. Bedriften er i full gang med å overta og fullføre en rekke uferdige kontrakter som lå i konkursboet.

Denne løsningen betyr dermed at det Londonbaserte oppkjøpsfondet Blue Water Energy, som siden 2013 pøst inn betydelige beløp i offshorekonsernet Halvorsen Group og datterselskapet Halvorsen Offshore, ikke blir mer videre.

Blue Water Energy har trolig tapt et tresifret millionbeløp på engasjementet. I årsrapporten for 2016 trodde styret på både vekst og forbedring av bunnlinjen. Konsernet ble tilført 146 millioner kroner i egenkapital gjennom året, i form av 86 millioner i konvertering av lån og 60 millioner i frisk egenkapital. I tillegg blir det opplyst at resterende konvertibelt lån på 203 millioner ville bli konvertert til aksjekapital i 2017. (Vilkår)

Norwegian kraftig opp på klassisk short-skvis
DNs børskommentator forklarer den kraftige oppgangen i Norwegian-aksjen
00:48
Publisert: