Det lille oljeserviceselskapet Deepwell er blitt tildelt en kontrakt av Statoil for levering av tjenester til ti plattformer og elleve borerigger. Kontrakten går over fire år og er verdt én milliard kroner. Kontraktsoppstart er februar 2017.

Inkludert i avtalen er også tre toårige opsjoner, som øker den samlede kontraktsverdien til over 2 milliarder kroner hvis de blir utnyttet.

De aktuelle plattformene er Gullfaks A, B og C, Statfjord A, B og C, Snorre A og B, samt Sleipner A og Vest, i tillegg til elleve ikke-navngitte rigger.

- Den nye kontrakten sees som bevis på Deepwells sterke driftsprestasjoner under den eksisterende kontrakten med Statoil, samt Deepwells konkurranseposisjon i markedet, sier Deepwells administrerende direktør Martha Kold Bakkevig.

Oppkjøpsfondet HitecVision og børsnoterte Solstad Offshore eier henholdsvis 37,4 prosent og 27,8 prosent av Deepwell.

Betydelig omsetningsøkning

Statoil-kontrakten vil bidra til å betydelig styrke Deepwells inntekter, som falt drøye 10 prosent til 199,6 millioner kroner i 2015. Selskapet fikk et resultat før skatt på minus 5,6 millioner kroner før skatt i fjor.

Gitt at inntektene fra kontrakten fordeles likt over fire år, vil Deepwell få inntekter i 2017 på 250 millioner kroner alene fra den nye avtalen. For å sette det i perspektiv, betyr det at Deepwell i år vil få sin høyeste omsetning noensinne, selv om selskapet ikke gjør noe som helst annet arbeid enn det som inngår i Statoil-kontraken.

- Tilnærmingen vår er både helhetling og langsiktig, som betyr at vi har investert i både kompetanse, systemer og teknologi som muliggjør raskere og mer presist arbeid, at en høyere andel av arbeidet vi gjør er verdiskapende og at bemanningsbehovet offshore er lavt, sier Bakkevig.

Ifølge Deepwell-sjefen er Statoil-kontrakten én av kun to faste kontrakter av dette slaget som tildeles på norsk sokkel de kommende årene.

- Tildelingen er svært motiverende etter flere utfordrende år for industrien. Vi vil utnytte dette sterke grunnlaget til fordel for både eksisterende og nye kunder, avslutter Bakkevig.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.