- Vi håper på en verdi mellom en og to milliarder kroner, sier konsernsjef Ståle Kyllingstad til Sysla.no.

Arbeidet omfatter arbeidsforberedelser og utførelse med personell og utstyr på 24 av Statoils offshore installasjoner og tre landanlegg.

Avtalen lover også å sikre arbeidsplasser ved bedriftens hovedkontor på Sola i tillegg til andre avdelinger i Bergen, Kristiansund og Hammerfest i en lang periode, ifølge en pressemelding.

"Spesielt gledelig er det at vi er tildelt samtlige offshoreinstallasjoner nord for Kristiansund", heter det.

Les også: IKM-sjef Ståle Kyllingstad: - Jeg tror vi skraper bunnen nå

Avtalen dekker tjenester og leveranser av nitrogen, steaming, mekanisk og kjemisk rengjøring, maskinering, rørkutting, hydrojetting, lekkasjetetting samt boltetrekking.

Aasta Hansteen, Gina Krog og Mariner som for tiden er under bygging, er også del av tildelingen til IKM Testing. Dette vil gi gode synergier ettersom IKM allerede er engasjert i ferdigstillelsen av installasjonene i Korea, påpeker selskapet.

- Det er svært gledelig for oss å bli vist fortsatt stor tillit innen disse tjenestene. Avtalene er en solid styrking av vårt kundeforhold til Statoil, hvor vi fra før har flere andre rammeavtaler, heter det.

Kyllingstad har ved flere anledninger uttalt seg sterk kritisk til Statoil, som han mener har blitt for stor på norsk sokkel. Han har også reagerte kraftig på at utenlandske aktører har blitt foretrukket på sokkelen. I dag er dette glemt.

- Det er ingen tvil om at vi er konkurransedyktige på pris, og det er heller ingen tvil om at vi har levert på kvalitet, sier han til Sysla.

Kontrakten er på fire år med en opsjon på forlengelse i to ganger fire år, og har per dags dato potensial til å bli IKM Testings største.

"Avtalen er en solid styrking av vårt kundeforhold til Statoil, hvor vi fra før har flere andre rammeavtaler", heter det i dagens melding.

IKM Testing har rundt 460 ansatte i Norge med datterselskaper i flere land. Selskapet leverer tjenester innen testing, rengjøring og inspeksjon. Budsjettert omsetning i 2016 er på 1,4 milliarder kroner, opplyses det.

Følg markedet med DN Investor

Les også: Mange oljearbeidere har dårlige helikopter-opplevelser

Draghi: Eurosonens vekst kan reduseres med et halvt prosentpoeng etter brexit (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:
Episode 2: Sunniva på vei mot Norseman
Her avslører Sunniva Dring (35) at målet har blitt enda høyere siden sist. Det er seks uker igjen til ett av verdens hardeste triatlon.
05:45
Publisert:

- Gikk du glipp av første episode?

Episode 1: Sunniva på vei mot Norseman
Sunniva (35) har et helt spesielt mål når hun skal delta i Norseman for første gang
02:05
Publisert: