En eventuell konflikt vil kunne stanse en rekke bore- og brønnoperasjoner på norsk sokkel, men ikke umiddelbart ramme produksjonen av olje og gass.

– Det er viktig å bli enige om et ansvarlig og moderat lønnsoppgjør for å sikre at industrien beholder sin konkurransekraft og robusthet. Frontfaget ga en ramme på 3,7 prosent for tariffoppgjøret for 2022 og danner normen for dette oppgjøret, sa Elisabeth Brattebø Fenne, som er forhandlingsleder og direktør for arbeidsliv i Norsk olje og gass, før meklingen startet.

Safe har varslet plassfratredelse for 522 medlemmer ved en eventuell streik, mens 128 medlemmer i Industri Energi kommer til å gå ut i streik dersom partene ikke kommer til enighet.

Mekler er Anne Cathrine Frøstrup, og meklingen skjer på Riksmeklerens kontor i Oslo.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.