Brønnteknologiselskapet Archer har inngått avtale om endringer i betingelsene for sine kredittfasiliteter. Endringene gir Archer «tilstrekkelig finansiell fleksibilitet», ifølge en melding onsdag.

Følgende er de viktigste endringene:

- Den tidligere belåningsgrad-betingelsen er blitt erstattet av en tolvmåneders rullende minimum-ebitda på 30 millioner dollar for de finansielle periodene inntil andre kvartal 2016, og minimum 45 millioner dollar deretter inntil første kvartal 2017.

- Den tidligere egenkapitalgrad-betingelsen er erstattet med et minimum egenkapitalnivå på 100 millioner dollar for de finansielle periodene inntil første kvartal 2017.

I tillegg fremgår det at det John Fredriksen-dominerte riggselskapet Seadrill har gått med på å stille som garantist for inntil 75 millioner dollar hvis Archer ikke klarer å møte sine forpliktelser frem til 30. april 2016.

Finansdirektør Christoph Bausch i Archer sier dette er en positiv utvikling for selskapet, og at endringene gir den finansielle fleksibiliteten som selskapet trenger inn i 2017.

Skipsreder og investor John Fredriksen er største aksjonær i både Seadrill og Archer.

Archer-aksjen stiger 43 prosent til rundt 7 kroner på lavt volum på en positiv Oslo Børs onsdag. Seadrill er samtidig opp 4,5 prosent til 34,4 kroner.

Les også:
Fredriksen-selskap dropper eiendomssalg

Lakseprisen går i taket (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DN Tv: Audis viktigste modell er helt ny
Du tror det ikke selv om du ser det. Audis viktigste modell A4 er helt ny.
Bli med når DNs biljournalist tester Audi A4.
02:11
Publisert: