Kjell Inge Røkke og John Fredriksens offshorerederi Solstad Offshore la sent tirsdag kveld frem resultater for tredje kvartal.

Selv om resultatet fra selve driften ser bedre ut ligger det fortsatt ganske nært null, og tap på finansielle poster sendte derfor rederiet i minus 447 millioner kroner før skatt.

– Styret vil tydelig kommunisere at den nåværende finansielle situasjonen ikke er bærekraftig, skriver selskapet i rapporten.

Verdier under press

Offshorerederiet har selv etter en massiv restrukturering i fjor slitt med veldig stor gjeld til sine banker og obligasjonseiere. Ved utgangen av tredje kvartal hadde netto rentebærende gjeld økt til 27,7 milliarder kroner, opp fra 26,9 milliarder kroner.

Samtidig har egenkapitalen blitt nærmere halvert til 3,3 milliarder kroner.

I slutten av oktober varslet det gjeldstyngede rederiet om at det går en tøff vinter i møte. En svak sommersesong har skrapt kassen og Solstad opplyste at det vil gå i dialog med sine eiere og långivere for å bedre likviditetssituasjonen.

Selskapet har som følge av det ikke tatt noen ekstraordinære nedskrivninger, men varsler at verdien på skipene og egenkapitalen er ventet å være under presse fremover.

Ikke bærekraftige rater

Driftsinntektene i tremånedersperioden var på 1,4 milliarder kroner, stabilt fra fjorårets tredje kvartal.

«Markedsoppgangen er langsom og ratenivåene er fortsatt ikke på bærekraftige nivåer», skriver selskapet.

Videre skriver det at det som følge av den tøffe markedssituasjonen overvåker den finansielle utviklingen i alle konsernets selskaper tett.

Konsolidering

Solstad Offshore ble i fjor landets største etter at konkurrentene Farstad, Deep Sea Supply og Rem Offshore ble innlemmet etter en voldsom konsolidering, der Kjell Inge Røkkes Aker og John Fredriksen trakk det lengste strået.

Dette skjedde i kjølvannet av en oljebrems som siden 2014 har strupet aktiviteten, barbert ratene og sendt båter i opplag, med massive oppsigelser av sjøansatte som følge.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Slik reagerte Olav Thon da DN spurte ham om Røkkes Fornebu-tårn: –He he he
Selv skulle han gjerne bygget et tårn i Oslo sentrum.
01:33
Publisert: