- Good morning, everybody!

Akers investordag i London var nær stappfull av investorer, forvaltere og analytikere. De hadde funnet veien til Aker Solutions' kontor utenfor London sentrum for å høre Aker-sjef Øyvind Eriksen ønske god morgen og fortelle om fremtidsutsiktene.

Flere transaksjoner

Eriksens budskap var at Kjell Inge Røkkes investeringsselskap er solid og har muligheten til å utnytte nedturen i oljebransjen til å gjøre smarte investeringer og transaksjoner. 

- Aker har en komfortabel kontantstrøm fra selskapene det eier, sier Eriksen.

Hans poeng er at det kommer mer penger opp til Aker enn det går ut til eierne av Aker i form av utbytte, noe som er helt sentralt for et investeringsselskap.

Siden 2004 har Aker gjort over 50 salg, børsnoteringer, fusjoner, selskapssplitter og andre transaksjoner. Dette har økt aksjonærverdiene, og kommer til å fortsette også i fremtiden, sier Eriksen.

Les også:

Røkke fryser lønninger og reduserer bonuser  

Statoil drar børsen  

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.